U bespaart€ 10,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Allard Pierson

In het Allard Pierson worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. Van Egyptische oudheden tot Blaeu-atlassen en van middeleeuwse handschriften tot de grafische vormgeving van nu.

Van Nijl tot Amstel 

Van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De voorwerpen die ze nalieten, vertellen hun verhalen.

De vaste presentatie Van Nijl tot Amstel start bij prehistorische jagers in het nabije Oosten en eindigt in de eenentwintigste eeuw in Amsterdam. Deze geschiedenis laat de wisselwerking tussen de oude en de moderne wereld zien en vertelt het verhaal van de nieuwsgierige mens. Van het ontstaan van het schrift tot de eerste industriële boekproductie, van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De cultuurhistorische tijdreis Van Nijl tot Amstel begint met de overgang van jager naar boer en neemt u mee naar het moderne Amsterdam.

Over het Allard Pierson

Het Allard Pierson wil als museum en kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam een toegankelijke plek zijn voor nieuwsgierige mensen. Hier doen bezoekers kennis op, raken zij geïnspireerd en ontdekken en nieuwe collecties en onderwerpen.

Contact

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127

1012 GC Amsterdam


www.allardpierson.nl

Beeld: Allard Pierson in Amsterdam.

Vergelijkbaar aanbod