U ontvangteen gratis audiotour
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let optoegang tot de basiliek is gratis
beperkte openingstijden
gesloten op zondag
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.

Basiliek van de Heilige Nicolaas

Tegenover het Centraal Station in Amsterdam staat deze bijzondere basiliek. Bewonder in deze rooms-katholieke kerk prachtige decoraties, beeldhouwwerken en originele glas-in-loodramen. De kerk is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland.

Exclusief voor deelnemers

Met uw VIP-KAART ontvangt u een gratis audiotour tijdens een bezoek aan alle locaties van Het Grootste Museum van Nederland. Ontdek de hoogtepunten en laat u meevoeren door de tour die de geschiedenis van de basiliek aan het licht brengt.

Over De Basiliek van de Heilige Nicolaas

De kerk is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw naar een ontwerp van de architect Adrianus Bleijs. Na drie eeuwen onderdrukking, konden de katholieken in deze periode weer in het openbaar hun geloof beoefenen. In de architectuur en inrichting van de kerk is dit duidelijk te zien. In de kerk zijn de samensmelting van verschillende neostijlen, prachtige schilderijen en talloze decoraties te bewonderen.  Ontdek de verborgen schatten in één van de oudste kerken van Amsterdam.

Contact

Basiliek van de Heilige Nicolaas

Prins Hendrikkade 73 73

1012 AD Amsterdam

020 624 87 49


www.nicolaas-parochie.nl

Raadpleeg de website van Het Grootste Museum van Nederland voor de openingstijden van de Basiliek van de Heilige Nicolaas.

Vergelijkbaar aanbod