U bespaart€ 14,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Het Centraal Museum opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Centraal Museum

Van Gerrit Rietveld tot Dick Bruna en van Viktor & Rolf tot het eeuwenoude Utrechtse schip: kunst uit Utrecht staat in dit museum centraal.

De tranen van Eros

15 februari t/m 16 augustus 2020

Ontdek hoe eigentijds de surrealisten zijn in De tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen. In deze tentoonstelling wordt het werk van de enige officieel erkende Nederlandse surrealist Johannes Moesman (1909-1988) geplaatst in de context van zijn internationale tijdgenoten. Naast Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst is er voor het eerst veel ruimte voor vrouwelijke surrealisten als Claude Cahun, Leonora Carrington en Leonor Fini. Bovendien is er werk te zien van hedendaagse kunstenaars als Sarah Lucas, Gillian Wearing, Paul Kooiker en Viviane Sassen.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over Centraal Museum Utrecht

Ruim 50.000 objecten vormen de collectie van het Centraal Museum, onderverdeeld in vijf verschillende deelcollecties: stadsgeschiedenis, oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, toegepaste kunst en mode. Het museum heeft onder andere de grootste collectie Rietveld-objecten ter wereld en het originele atelier van Dick Bruna.

Contact

Centraal Museum

Agnietenstraat 1

3512 AX Utrecht

030 236 23 62

11:00 - 17:00


www.centraalmuseum.nl

Beeld: J.H. Moesman, Zelfportret, 1935.

Vergelijkbaar aanbod