U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie geldig van 5 oktober t/m 2 februari 2020
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam staat al decennia lang bekend om haar spraakmakende tentoonstellingen met kunst en fotografie over inspirerende personen, culturen en godsdiensten.

De Grote Suriname Tentoonstelling

5 oktober t/m 2 februari 2020

Vanaf 5 oktober te zien in De Nieuwe Kerk: een veelomvattende tentoonstelling over Suriname. De Grote Suriname-tentoonstelling vertelt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners van zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Het wordt een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Een tentoonstelling als een biografie van een van de meest diverse landen van Zuid-Amerika.

Over De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en dit is de plek waar het graf van Michiel de Ruyter zich bevindt. Jaarlijks worden in deze kerk grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

Contact

De Nieuwe Kerk

Dam

1012 NP Amsterdam

020 626 81 68

10:00 - 17:00


www.nieuwekerk.nl

Beeld: Schilderij Slavendans, D. Valkenburg. Dirk Valkenburg, Ritueel van slaafgemaakten op een suikerplantage in Suriname, 1707. Olieverf op doek. Statens Museum for Kunst, Kopenhagen.

Vergelijkbaar aanbod