U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket gratis per VIP-KAART
Let opu dient een tijdslot te reserveren
de tentoonstelling is alleen toegankelijk met een e-ticket 
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
De Nieuwe Kerk opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam staat al decennia lang bekend om haar spraakmakende tentoonstellingen met kunst en fotografie over inspirerende personen, culturen en godsdiensten.

World Press Photo 2020

1 juni t/m 30 augustus 2020

Bewonder deze zomer de wereldpremière van World Press Photo 2020, de bekende internationale persfotowedstrijd, in De Nieuwe Kerk. Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, inclusief de winnende foto. Tijdens de Awards Show op donderdag 16 april werd de winnaar bekend gemaakt. Het indrukkwekkende vloeroppervlak van De Nieuwe Kerk wordt volledig benut en bezoekers worden op diverse manieren gefaciliteerd zodat ze 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Dit jaar zijn ook weer de World Press Photo Iconic Originals te zien. Een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van de World Press Photo Contest. Die rijke geschiedenis en impact van World Press Photo Foundation krijgen wederom aandacht in een apart gedeelte, waar ook de iconische tijdlijn prijkt met alle jaarwinnaars sinds de oprichting van de organisatie in 1955.

Over De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en dit is de plek waar het graf van Michiel de Ruyter zich bevindt. Jaarlijks worden in deze kerk grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

Contact

De Nieuwe Kerk

Dam

1012 NP Amsterdam

020 626 81 68

10:00 - 17:00


www.nieuwekerk.nl

Beeld: Nicolas Asfouri (Denmark) Agence France-Presse | Hong Kong Unrest - A woman holds up an umbrella (a symbol of protest) during demonstrations in the Causeway Bay district of Hong Kong, on the day police first used live ammunition against protestors, Hong Kong | 01.10.2019. General News (Stories).

Vergelijkbaar aanbod