U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen. De 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020. Gaat u in een andere periode naar dit museum? Dan geldt: gratis toegang voor 1 persoon per VIP-KAART.

In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum. Klik hier voor de contactgegevens.

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren ze jong en oud.

Henk Helmantel – Meesterschilder

3 oktober 2020 t/m 7 maart 2021

Liefhebbers van het werk van Henk Helmantel kunnen vanaf dit najaar hun hart ophalen in het Drents Museum. Van 3 oktober 2020 tot en met 7 maart 2021 staat in de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder het kunstenaarschap en het ambacht van de Groninger centraal. Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn straks circa 60 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen. Henk Helmantel (Westeremden, 1945) volgde van 1961 tot 1965 de opleiding tot kunstschilder aan de Academie Minerva in Groningen. Hij behoort tot de Noordelijke Figuratieven en wordt gezien als een van de belangrijkste kunstenaars binnen het hedendaags realisme.


Over het Drents Museum

Het Drents Museum vertelt over de rijke historie van de provincie Drenthe. Er zijn veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge, er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur en in speciaal ingerichte stijlkamers kunt u zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden. Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Contact

Drents Museum

Brink 1

9401 HS Assen

0592 37 77 73

11:00 - 17:00


www.drentsmuseum.nl

Beeld: Henk Helmantel, Het meest Hollandse stilleven (uitsnede), 2019, olieverf op paneel, 122 x 185 cm. Particuliere collectie. Foto -Art Revisited, Tolbert.

Vergelijkbaar aanbod