U bespaart€ 20,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op

Drents Museum opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren ze jong en oud.

Barbizon van het Noorden

24 november t/m 13 september 2020

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 presenteert het Drents Museum het werk van grote kunstenaars die de unieke eigenschappen van Drenthe op doek hebben vastgelegd. Kunstwerken van onder meer Israëls, Mesdag en Van Gogh laten de unieke eigenschappen van Drenthe zien. Voor deze expositie wordt samengewerkt met Stichting Het Drentse Landschap. Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur en gemoedelijke bevolking. Veel toeristen bezoeken de provincie elk jaar weer precies om die typische kenmerken. Dit beeld van Drenthe is in de 19de eeuw ontstaan, toen de eerste kunstenaars gewapend met hun potlood, tube verf en schildersezel het woeste maar bovenal wonderschone Drentse landschap ontdekten. 


Over het Drents Museum

Het Drents Museum vertelt over de rijke historie van de provincie Drenthe. Er zijn veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge, er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur en in speciaal ingerichte stijlkamers kunt u zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden. Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Contact

Drents Museum

Brink 1

9401 HS Assen

0592 37 77 73

11:00 - 17:00


www.drentsmuseum.nl

Beeld: Julius van de Sande Bakhuyzen (1835-1925), Rustende koeienhoeder aan oever van door bomen omzoomde waterkant, ongedateerd, olieverf op doek, 54 x 95 cm, Drents Museum, schenking Stichting Vrienden van het Drents Museum.

Vergelijkbaar aanbod