U bespaart€ 11,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum. Klik hier voor de contactmogelijkheden.

Eye Filmmuseum

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres en wordt ook wel 'het filmgeheugen van Nederland' genoemd.

Chantal Akerman - Passages

21 maart t/m 30 augustus 2020

In de lente en zomer van 2020 presenteert Eye Filmmuseum een grote solo-tentoonstelling van het werk van Chantal Akerman. Akerman heeft als een van de eerste filmregisseurs de overstap naar de beeldende kunst gemaakt. Ze is beroemd geworden als feministische avant-garde filmmaker in de jaren zeventig, en ontdekte halverwege de jaren negentig de mogelijkheden van de tentoonstellingsruimte. Op basis van haar oorspronkelijk als documentaire gemaakte film D’Est ontwikkelde zij in 1995 een grote ruimtelijke installatie op 24 monitoren. Dit was het begin van een ‘tweede carrière’ binnen de wereld van de beeldende kunst.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over Eye

In Eye Filmmuseum komt u ogen en oren te kort. De tentoonstellingen, filmzalen, het restaurant met weergaloos uitzicht en het prachtige gebouw zelf: elke hoek van Eye biedt een ander perspectief.

Contact

Eye Filmmuseum

IJpromenade 1

1013 KT Amsterdam

020 589 14 00

10:00 - 19:00


www.eyefilm.nl

Beeld: Chantal Akerman Now, 2015 Multiple-projection video installation, colour, sound Five projections on acrylic screens - 2 projections on the floor - 7 mono and stereo sound channels , with two Chinese fake aquarium lamps and fluorescent tubes, 41.46 min. loop Courtesy of Chantal Akerman Foundation and Marian Goodman Gallery, New York, Paris, London Photo: © Rebecca Fanuele.

Vergelijkbaar aanbod