U bespaart€ 11,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Eye Filmmuseum

Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres en wordt ook wel 'het filmgeheugen van Nederland' genoemd.

Trembling Landscapes: Between Reality and Fiction

19 september 2020 t/m 3 januari 2021

Landschap is een beladen begrip in landen als Libanon, Palestina, Egypte, Syrië of Irak. Aan de ene kant speelt een heftige mix van nationale en natuurlijke grenzen, conflicten over grondstoffen en gebied en (koloniale) geschiedenis. Aan de andere kant is het een rijke bron voor identiteit, traditie, en verbeelding. Dit najaar presenteert Eye Filmmuseum een groepstentoonstelling waarin enkele van de meest vooraanstaande film- en videokunstenaars uit de Arabische wereld het onderwerp landschap verkennen. In Trembling Landscapes geven de kunstenaars op uitdagende wijze opnieuw vorm aan perspectieven op de regio. Ze gaan daarbij in op talloze complexe en met elkaar vervlochten kwesties, variërend van geografie en conflict tot ergens thuishoren.

Over Eye

In Eye Filmmuseum komt u ogen en oren te kort. De tentoonstellingen, filmzalen, het restaurant met weergaloos uitzicht en het prachtige gebouw zelf: elke hoek van Eye biedt een ander perspectief.

Contact

Eye Filmmuseum

IJpromenade 1

1013 KT Amsterdam

020 589 14 00

10:00 - 19:00


www.eyefilm.nl

Beeld: Ali Cherri, still uit The Disquiet, 2013.

Vergelijkbaar aanbod