U bespaart € 16,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen. De 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december. Gaat u in een andere periode naar dit museum? Dan geldt: gratis toegang voor 1 persoon per VIP-KAART.
.
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum worden oude meesters en hedendaagse kunst op verrassende wijze naast elkaar getoond.

Frans Hals - Alle Schuttersstukken

19 september 2020 t/m 31 mei 2022

Dankzij een bijzondere bruikleen van het Rijksmuseum komt Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, beter bekend als ‘De Magere Compagnie’, naar het Frans Hals Museum. Een unieke kans om alle groepsportretten die Hals van schutters maakte bij elkaar te zien én te vergelijken! Een schuttersstuk is een groepsportret van een gezelschap gewapende burgers, die als een 17de-eeuwse buurtwacht de orde handhaafden en zo nodig de stad tegen aanvallers verdedigden. Hals schilderde er tussen 1616 en 1639 maar liefst zes. En door zijn losse penseeltoets en de bijzonder levendige composities zijn deze groepsportretten een waar lust voor je oog. Je kunt hem dan ook gerust dé meester van de schuttersstukken noemen.

Over het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem zijn getrouwd! In het vernieuwde museum ziet u een veelzijdig, kleurrijk en onverwacht tentoonstellingsprogramma. Door de unieke collectie met zowel 17e-eeuwse kunst als scherpe selectie hedendaagse kunst, kan het museum het erfgoed van het verleden en de toekomst samenbrengen. In het museum is tevens de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld te zien.

Contact

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62

2011 ES Haarlem

0235115775

11:00 - 17:00


www.franshalsmuseum.nl

Beeld: Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael, Bekend als ‘De Magere Compagnie’. Frans Hals, Pieter Codde, 1637. Bruikleen van Rijksmuseum Amsterdam.

Vergelijkbaar aanbod