U bespaart€ 16,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum worden oude meesters en hedendaagse kunst op verrassende wijze naast elkaar getoond.

Beeldmacht

7 maart t/m 20 september 2020

Ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw, een comeback in de vroege jaren ’90 en nu weer helemaal actueel: institutionele kritiek. In drie dynamische tentoonstellingen presenteert het Frans Hals Museum de stroming waarin kunstenaars de kunstsector en de rol van kunst in de maatschappij onder de loep nemen. De eerste tentoonstelling BEELDMACHT onderzoekt wat de plaats en betekenis van kunst in een digitale samenleving die beheerst wordt door beeld.Het resultaat is een actuele, internationale groepstentoonstelling van 20 hedendaagse kunstenaars, te zien van 7 maart tot en met 24 mei in locatie Hal. BEELDMACHT toont werk van 20 internationale, hedendaagse kunstenaars die vraagtekens zetten bij de rol van kunst in een samenleving waarin de macht van het beeld bepalend lijkt.

Over het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem zijn getrouwd! In het vernieuwde museum ziet u een veelzijdig, kleurrijk en onverwacht tentoonstellingsprogramma. Door de unieke collectie met zowel 17e-eeuwse kunst als scherpe selectie hedendaagse kunst, kan het museum het erfgoed van het verleden en de toekomst samenbrengen. In het museum is tevens de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld te zien.

Contact

Frans Hals Museum

Groot Heiligland 62

2011 ES Haarlem

0235115775

11:00 - 17:00


www.franshalsmuseum.nl

Beeld: Betty Tompkins, Women Words (Rubens #3), 2018, acryl op boekpagina, 26 x 20 cm, Courtesy galerie rodolphe janssen and the Artist.

Vergelijkbaar aanbod