U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum. Klik hier voor de contactmogelijkheden.

Fries Museum

In het Fries Museum vertellen 173.000 voorwerpen het verhaal over de Friezen en hun provincie.

Oog in oog met de oorlog

11 april t/m 6 september 2020

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Ter ere van dit jubileum toont het Fries Verzetsmuseum in samenwerking met Tresoar, het Fries Film Archief en Historisch Centrum Leeuwarden films en foto's van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in Fryslân. De tentoonstelling van het Fries Verzetsmuseum sluit aan bij het landelijke project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). De foto’s worden aangevuld met amateurfilms die het Fries Film Archief speciaal voor deze tentoonstelling selecteerde. Sommige films en foto’s zijn in het geheim en met gevaar voor eigen leven geschoten. In de tentoonstelling wordt een speciale ruimte ingericht voor hedendaagse projecten en ontmoetingen met getuigen en experts.

Over het Fries museum

Van de Friese terpen tot dubbelspion Mata Hari en van oude kostuums tot vrijheidsstrijder Grutte Pier: wie over de mens, cultuur, geschiedenis en kunst uit Friesland wil leren, is hier aan het juiste adres.

Contact

Fries Museum

Wilhelminaplein 92

8911 BS Leeuwarden

058 255 55 00

11:00 - 17:00


www.friesmuseum.nl

Beeld: Nederlandsche Arbeidsdienst (NAD), mei 1942, collectie Fries Verzetsmuseum.

Vergelijkbaar aanbod