U bespaart€ 4,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let openkel open op de derde zondag van de maand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op 
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden. Om online een tijdslot te reserveren dient u een email te sturen naar museumhuizen@hendrickdekeyser.nl en laat weten waar, wanneer en met hoeveel personen (max. 6) u langs wilt komen. U kunt ook hier online een tijdslot reserveren.

Gemeenlandshuis Maassluis

U ontdekt de schoonheid van die bijzondere museumhuis elke derde zondag van de maand tussen 12:00 en 16:00.

Het gemeenlandshuis in Maassluis is een plaatje. Aan de buitenkant heeft het iets weg van een kasteel, aan de binnenkant ziet u dat de beste ambachtslieden werden ingehuurd voor de glas-in-lood vensters, het houtsnijwerk en de schilderingen. Pronkstuk is de indrukwekkende spiraalvormige houten trap, één van de fraaiste uit de zeventiende eeuw in ons land.

Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser behoudt al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland. Museumhuizen zijn de bijzonderste huizen van deze vereniging. Je krijgt er een beeld van hoe er van 1550 tot nu geleefd wordt in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf. In de Museumhuizen geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, kijk in de kast of bak koekjes in de keuken....

Contact

Gemeenlandshuis Maassluis

Hoogstraat 11

3142 EA Maassluis


https://www.museumhuizen.nl/nl/gemeenlandshuis-maassluis

Beeld: Arjan Bronkhorst

Vergelijkbaar aanbod