U bespaart € 10,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen. De 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020. Gaat u in een andere periode naar dit museum? Dan g
eldt: gratis toegang voor 1 persoon per VIP-KAART.

In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Nationaal Gevangenismuseum

Altijd al willen weten hoe een gevangenis er van binnen uitziet? In het Gevangenismuseum komen alle facetten aan bod.

Een kolonie voor weeskinderen en bedelaars, een rijkswerkinrichting en een gevangenisdorp: Veenhuizen was het allemaal. De afgelopen twee eeuwen bood het dorp onderdak aan mensen die aan de onderkant van de samenleving bungelden of de wet overtraden. In Veenhuizen werden ze heropgevoed, leerden ze werken of zaten ze hun straf uit. De expositie vertelt over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Een verhaal over tucht en discipline, wezen en paupers, ambtenaren en gedetineerden. Over idealen en de weerbarstige werkelijkheid.

Over het Gevangenismuseum

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop gestraft wordt, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdekt u alles over straffen van vroeger én nu. Hoe ziet een cel er van binnen uit? Wat voor lijfstraffen waren er? Hoe gaat het er aan toe in de rechtbank?

Contact

Gevangenismuseum

Oude Gracht 1

9341 AA Veenhuizen

0592388264


www.gevangenismuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod