U bespaarttot € 36,- op de entree
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Groninger Museum

Aan de rand van de stad Groningen staat het opvallende Groninger Museum. Achter de gouden toren wacht u een collectie die vertelt over de cultuur en geschiedenis van de stad en de provincie.


Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht

20 april t/m 15 september 2019

Na jarenlang actievoeren werd in 1919 de wet voor het vrouwenkiesrecht officieel aangenomen. Het Groninger Museum markeert deze historische gebeurtenis met de tentoonstelling Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht, met een glansrijke hoofdrol voor de Groningse arts Aletta Jacobs. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd was de kiesrechtbeweging begin 20ste eeuw een groot fenomeen. De tentoonstelling blikt terug op de vele verschillende ontwikkelingen op het gebied van vrouwenkiesrecht, maar schetst ook het beeld van het heden én de toekomst, waarin de strijd voor gelijkheid van vrouwen en mannen nog steeds voortduurt.

GRONINGEN DOET MEE AAN DE NS-ACTIE

Over het Groninger Museum

De cultuur en geschiedenis van de stad en provincie vormen een belangrijk onderdeel van de collectie van het Groninger Museum. Daarnaast biedt het museum een collectie kunst en oudheden en zijn er vernieuwende tentoonstellingen voor een breed publiek te bezoeken. Vergeet tot slot ook vooral niet om naar het bijzondere gebouw zelf te kijken, want alleen daarom al is het Groningermuseum een bezoek waard!

Contact

Groninger Museum

Museumeiland 1

9711 ME Groningen

050 366 65 55

10:00 - 17:00


www.groningermuseum.nl

Beeld: Aletta Jacobs, eerste vrouwelijke arts in Nederland, geschilderd door Isaac Israëls, 1920

Vergelijkbaar aanbod