U bespaart€ 18,-
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis geldig van 14 september t/m 15 maart 2020
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische Sint Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum.

Juwelen!

Schitteren aan het Russische hof

14 september t/m 15 maart 2020

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg. Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.

Over de Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit museum. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u zoal over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

Contact

Hermitage

Amstel 51

1018EJ Amsterdam

020 530 87 55

10:00 - 17:00


www.hermitage.nl

Outsider Art Museum

In de Hermitage is ook het Outsider Art Museum gevestigd, waar u toonaangevende werken van nationale en internationale outsider-kunstenaars bekijkt.

Beeld Header: Diadeem tsarina Maria Fjodorovna, 1885, Baden-Baden, Fabergé Museum. Zilver met een gouden achterzijde, briljantgeslepen diamanten.
Beeld: Bloemenboeket van edelstenen, St.-Petersburg, Jérémie Pauzié, 1740- 50. Goud, zilver, briljanten, edelstenen, glas, stof.

Vergelijkbaar aanbod