U bespaart€ 18,-
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische Sint Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum.

De Schatkamer: Meesterwerken uit de Hermitage

2 februari t/m 25 augustus 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar en trakteert bezoekers dit jaar op een unieke selectie uit de schatkamers van het museum. Museumdirecteur prof. Piotrovsky van de Hermitage in Sint Petersburg selecteerde kunstwerken van onder andere Bernini, Matisse en Rembrandt, maar ook kunst uit het oude Egypte en de prehistorie. Tijdens dit jubileumjaar wordt de Hermitage zeven maanden lang omgetoverd tot een ware schatkamer, vol met de oude collecties van Russische tsaren. Bewonder deze unieke selectie en dompel uzelf onder in een rijk overzicht van de kunstgeschiedenis.

Data

1 januari - 10.00 - Hermitage, Amsterdam

Contact

Hermitage

Amstel 51

1018EJ Amsterdam

020 530 87 55

10:00 - 17:00


www.hermitage.nl

Over de Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit museum. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u zoal over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

Outsider Art Museum

In de Hermitage is ook het Outsider Art Museum gevestigd, waar u toonaangevende werken van nationale en internationale outsider-kunstenaars bekijkt.

Beeld: Rogier van der Weyden, De Heilige Lucas tekent de Madonna, 15de eeuw. Olieverf op doek (overgezet van paneel) © State Hermitage Museum, St Petersburg en Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525– 30. Olieverf op doek (overgezet van paneel) © State Hermitage Museum, St Petersburg

Vergelijkbaar aanbod