U bespaart € 18,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
Vanaf 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 19 januari en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische Sint Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum.

Romanovs in de ban van de Ridders

7 november 2020 t/m 31 juli 2021

Vanuit de wereldberoemde middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St,-Peterburgs presenteert de Hermitage een verrassend verhaal met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. Een fascinatie van velen in negentiende-eeuws Europa, en de tsaren deden volop mee. Tsaar Alexander III wist in 1885 een fameuze kunstcollectie met talloze middeleeuwse objecten op te kopen, vlak voordat die zou worden geveild in Parijs. Een schok ging door de Franse kunstwereld! Nicolaas I, de ‘ridder-tsaar’, stichtte een Arsenaal met bijzondere, koninklijke harnassen en oude wapens. Voor het eerst komen hoogtepunten uit die collecties naar Nederland. Zoals het fenomenale drieluik Aanbidding der Wijzen van Hugo van der Goes en een heuse Tuin der Lusten van een navolger van Jeroen Bosch. Een echte eyeopener is een schitterend, vijf eeuwen jaar oud exemplaar van de Roman de la Rose, de spraakmakende, erotisch geladen middeleeuwse bestseller. En, voor de avontuurlijke ridder of romantische jonkvrouw in jezelf: een spectaculaire toernooi-opstelling met prachtige harnassen – waaronder één van keizer Karel V!

 

Over de Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit museum. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u zoal over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

Contact

Hermitage

Amstel 51

1018EJ Amsterdam

020 530 87 55

10:00 - 17:00


www.hermitage.nl

Outsider Art Museum

In de Hermitage is ook het Outsider Art Museum gevestigd, waar u toonaangevende werken van nationale en internationale outsider-kunstenaars bekijkt.

Beeld: The Tsarskoe Selo Carrousel, 1843 © State Museum Complex Tsarskoe Selo

 

Vergelijkbaar aanbod