U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum. Klik hier voor de contactmogelijkheden.

Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is het museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur.

The Hoodie - Het laatste politieke kledingstuk

1 december t/m 23 augustus 2020

De hoodie is alomtegenwoordig - hij verschijnt op straat, op sportvelden en langs de lijn, op de catwalk, kantoor, in de club, de protestmars, het vliegtuig of de werkplaats. Voor sommigen is het niets meer dan een makkelijk en comfortabel kledingstuk, terwijl de hoodie voor anderen gepaard gaat met allerlei maatschappelijke en culturele connotaties. Het is, mogelijk, het laatste politieke kledingstuk. De hoodie roept een breed scala aan emoties op, waaronder angst, jaloezie, kameraadschap en zelfs woede. In bepaalde gevallen kunnen de vooroordelen die aan het kledingstuk verbonden zijn zelfs het leven van de drager kosten. In de tentoonstelling The Hoodie, die wordt samengesteld door schrijver en curator Lou Stoppard, staat de trui-met-capuchon als ‘verhalenverteller’ centraal, en dient het als vehikel voor verschillende debatten en discussies.

Over Het Nieuwe Instituut

Voor een van de grootste architectuurarchieven ter wereld moet u bij Het Nieuwe Instituut zijn. Ook design en e-cultuur hebben een rol in het tentoonstellingsprogramma over onder andere landschap, materialen en interieur. Daarnaast beheert het instituut cultureel erfgoed (waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw), ondersteunt het onderzoeken en programmeert het tentoonstellingen en lezingen in binnen- en buitenland.

Contact

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 5

3015 CB Rotterdam

010 440 12 00

11:00 - 17:00


www.hetnieuweinstituut.nl

Beeld: EUnify by SOUVENIR OFFICIAL. Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Exactitudes 168. Berlin 2019.

Vergelijkbaar aanbod