U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur van Zuid-Nederland.

Shao Fan: Between Truth and Illusion

15 februari t/m 18 oktober 2020

Het Noordbrabants Museum introduceert met Shao Fan opnieuw een internationaal rijzende ster in Nederland. Shao Fan: Between Truth and Illusion is de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van deze hedendaagse kunstenaar. Het betreft een unieke retrospectief van 2009 tot heden. Shao Fan (Beijing, 1964) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening van dieren. Fan ziet met name het konijn en de haas als hybride wezens tussen mens en dier. Daarmee sluit hij aan bij een traditie: het konijn en de haas zijn terugkerende onderwerpen in de traditionele Chinese kunst en ambachten.

Meesterwerken uit Wenen

8 februari t/m 6 september 2020

Vanaf februari 2020 presenteert Het Noordbrabants Museum Meesterwerken uit Wenen. De tentoonstelling toont een groot aantal 17de-eeuwse Vlaamse en Hollandse meesters. Meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen van onder meer Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix zijn te zien. De werken zijn afkomstig uit de collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen. Het is de eerste keer dat een selectie van deze omvang wordt gepresenteerd op Nederlandse bodem en dat het bijzondere verhaal van de Weense Akademie wordt verteld.


Over het Noordbrabants Museum

Hier wordt het verhaal van Zuid-Nederland verteld. Met een collectie van meer dan 30.000 objecten krijgt de bezoeker een beeld van de prehistorie tot vandaag. Het Noordbrabants museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn. Deze vertellen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Van Gogh en zijn grote fascinatie voor het boerenleven. 

Contact

Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41

5211 HT 's-Hertogenbosch

073 687 78 77

11:00 - 17:00


www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Beeld: Peter Paul Rubens, Bacchanaal met de dronken Silenus, ca. 1611-1615, olieverf op doek, 162 x 218,5 cm, Gemäldegalerie der Akademie der bildenden Künste Wien.

Vergelijkbaar aanbod