U bespaart€ 16,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa  van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Met de twee langlopende tentoonstellingen Strijd om het Ijs en Rijzend Water zet het museum de wereldwijde impact van smeltend ijs en de stijgende zeespiegel centraal.

Strijd om het Ijs en Rijzend Water

4 oktober t/m 10 mei 2020


Strijd om het IJs toont het proces van Nederlandse groei in het Noordpoolgebied; een proces waarbinnen exploratie, exploitatie, wetenschap en nationalisme een rol speelden en waarbinnen de grenzen van het mogelijke steeds verder opschuiven. In Rijzend Water toont het Scheepvaartmuseum werk van Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel. Van Lohuizen reisde naar Groenland, Miami, New York, Kiribati, Marshall islands, Fiji, Jakarta, Bangladesh, Papua Nieuw Guinea, Panama en het Verenigd Koninkrijk om de impact van de waterstijging te onderzoeken en in beeld te brengen.

Over het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum toont vijf eeuwen aan maritieme geschiedenis, gevangen in een verzameling van ongeveer 300.000 objecten. Deze objecten komen van verzamelaars, rederijen en liefhebbers. Ze geven een goed beeld van de band van Nederland met de zee, de zee die ons land de Gouden Eeuw bezorgde.

Contact

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1

1018 KK Amsterdam

020 523 22 22

09:00 - 17:00


www.hetscheepvaartmuseum.nl

Beeld: Eddo Hartmann

Vergelijkbaar aanbod