U bespaart€ 16,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Het Scheepvaartmuseum opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Met de langlopende tentoonstelling Rijzend Water zet het museum de wereldwijde impact van smeltend ijs en de stijgende zeespiegel centraal.

Rijzend Water

4 oktober 2019 t/m 12 oktober 2020


This is your wake-up call! Het Scheepvaartmuseum maakt wereldwijde impact van de stijgende zeespiegel zichtbaar met tentoonstelling Rijzend Water van Kadir van Lohuizen. Het laat zien dat klimaatcrisis niet meer te stoppen is, maar enkel nog vertraagd kan worden. In de tentoonstelling zijn projecties met stilstaand en bewegend beeld te zien dat wordt ondersteund met geluidopnames van diverse locaties waarnaar Van Lohuizen afreisde. Samen vormt dit een visueel spektakel over een zeer urgent thema, waardoor het onderwerp voor de bezoeker dichtbij komt.

Over het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum toont vijf eeuwen aan maritieme geschiedenis, gevangen in een verzameling van ongeveer 300.000 objecten. Deze objecten komen van verzamelaars, rederijen en liefhebbers. Ze geven een goed beeld van de band van Nederland met de zee, de zee die ons land de Gouden Eeuw bezorgde.

Contact

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1

1018 KK Amsterdam

020 523 22 22

09:00 - 17:00


www.hetscheepvaartmuseum.nl

Beeld: Eddo Hartmann

Vergelijkbaar aanbod