U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
een entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut is hier ook geldig
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen is het handig om online een tijdslot te reserveren. Reserveer alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld bevindt zich op steenworp afstand van Het Nieuwe Instituut, aan de rand van het Museumpark in Rotterdam. Een entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut geeft ook toegang tot Huis Sonneveld.

Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen - Ontwerp en poëzie in Huis Sonneveld

11 juli 2020 t/m 10 januari 2021

Gijs Bakker en K. Schippers presenteren in Huis Sonneveld combinaties van sieraden en gedichten die ze speciaal voor deze gelegenheid geselecteerd hebben uit hun omvangrijke oeuvres. Het uitgangspunt van de tentoonstelling Beginselen is het verschil tussen het waarnemen van een sieraad en dat van een gedicht. Bij het kijken naar sieraden heb je als waarnemer al gauw een belaste vorm van kijken: zou je het willen dragen? Wat is de waarde? Bij een gedicht zie je vaak eerder het geheel van letters op papier, waarbij je na het lezen een oordeel kunt vellen. Wat sieraden met gedichten gemeen hebben is het vermogen om in een compacte vorm een boodschap over te brengen.

 

Over Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld, op steenworp afstand van Het Nieuwe Instituut, is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Huis Sonneveld laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde. Uit schenkingen, aankopen en bruiklenen worden kunst- en gebruiksvoorwerpen verzameld die het interieur verrijken.

Contact

Huis Sonneveld

Jongkindstraat 12

3015 CG Rotterdam

010-4401200


www.huissonneveld.nl

Let op: Huis Sonneveld is beperkt toegankelijk voor mindervaliden, en niet toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen. Neemt u voor meer informatie contact op via 010-4401200 of info@hetnieuweinstituut.nl. Er is geen toilet aanwezig in Huis Sonneveld. U kunt gebruik maken van de toiletten in Het Nieuwe Instituut, schuin tegenover Huis Sonneveld.

Vergelijkbaar aanbod