U bespaart€ 17,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Joods Historisch Museum

In het Joods Historisch Museum wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten.

Charlotte Salomon in close-up

13 maart t/m 23 augustus 2020

In de lente en zomer van 2020 verandert het Joods Historisch Museum gedeeltelijk in een bioscooptheater uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. In de tentoonstelling Charlotte Salomon in close-up ontdek je de invloed van cinema op het kunstwerk Leven? of Theater? van kunstenaar Charlotte Salomon (1917- 1943). De Berlijnse kunstacademiestudente maakte dit ‘multimediale’ kunstwerk over haar leven, dat uit honderden gouaches bestaat, toen zij als joodse vluchtelinge in Zuid-Frankrijk verbleef. In 1943 werd ze opgepakt, gedeporteerd en bij aankomst in Auschwitz vermoord. Het kunstwerk werd in 1947 door haar ouders in Zuid-Frankrijk gevonden. Het werd gepubliceerd, verfilmd en uiteindelijk wereldberoemd. Al decennialang  beroert het wereldwijd vele mensen. 

Over het Joods Historisch Museum

Dit fraaie en toonaangevende museum is gevestigd in vier monumentale synagogen. Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Binnen het museum bevindt zich een museum voor kinderen, ingericht als huis van een joodse familie met zes kamers. Spelenderwijs leren de kleintjes hier over de joodse cultuur. Zo kunnen ze broodjes bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studeerkamer of samen muziek maken in de muziekkamer.

Contact

Joods Historisch Museum

Nieuwe Amstelstraat 1 1

1011 PL Amsterdam

020 531 0310

11:00 - 17:00


www.jck.nl

Beeld: Charlotte en een vriendin voor een aanplakbiljet van de film Mädchen in Uniform, Charlotte Salomon, Gouache uit Leven? of Theater?, 1940-1942. Collectie Joods Historisch Museum, Amsterdam © Stichting Charlotte Salomon.

Vergelijkbaar aanbod