U bespaart€ 10,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Belangrijke mededeling

In het licht van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus en de nieuwe richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), kan (een deel van) het VIP-KAARTaanbod niet langer geldig zijn. Denk hierbij aan gesloten musea, theaters en attracties en evenementen die zijn afgelast. Indien u kaarten heeft gekocht voor voorstellingen of evenementen in deze periode, verwijzen wij u naar deze aanbieders voor de meest actuele stand van zaken. Er volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Kasteel Helmond

In Kasteel Helmond beleef je het verhaal van het kasteel. Je leert meer over de bijna 700 jarige geschiedenis van de grootste waterburcht van Nederland en over de 4 adellijke kasteelfamilies die er eeuwenlang de scepter zwaaiden. 


Het Kasteelverhaal

Kasteel Helmond bestaat bijna 700 jaar. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Ooit verbonden via de houten voorloper van het kasteel, het Oude Huys, aan de machtige Maria van Brabant zwaaiden vier adellijke families er eeuwenlang de scepter. Jan van Berlaer, Joost van Cortenbach, Albert Joseph van Arberg en Carel Frederik Wesselman van Helmond. Het zijn enkele namen van voorname heren die de waterburcht hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een kasteel van de stad.

Over Kasteel Helmond

Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind het graag tekent: vierkant met ronde torens op de hoeken. Al bijna 700 jaar lang staat Kasteel Helmond midden in de stad. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Ooit verbonden via de houten voorloper van het kasteel, het Oude Huys, aan de machtige Maria van Brabant, zwaaiden vier adellijke families er eeuwenlang de scepter. Jan van Berlaer, Joost van Cortenbach, Albert Joseph van Arberg en Carel Frederik Wesselman van Helmond. Het zijn enkele namen van voorname heren die de waterburcht hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is: een kasteel van de stad.

Op zaterdag, zondag en feestdagen opent het kasteel om 12.00 uur.

Contact

Kasteel Helmond

Kasteelplein 1

5701 PP Helmond

0492 587716

10:00 - 17:00


www.kasteelhelmond.nl

Vergelijkbaar aanbod