U bespaart € 12,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.


In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Kasteel Ruurlo

Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Kasteel Ruurlo is onderdeel van Museum MORE, dat ook gratis te bezoeken is met uw VIP-KAART.

Over Kasteel Ruurlo

Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Beleef hier de magie van de grootste collectie schilderijen van grootmeester Carel Willink (1900-1983). Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is nog altijd de koele grootmeester van het neorealisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Zijn werk is raadselachtig, elegant en technisch perfect. In Kasteel Ruurlo zijn ongeveer 45 werken van Willink te zien. De semipermanente tentoonstelling toont zijn ontwikkeling van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Contact

Kasteel Ruurlo

Vordenseweg 2

7261 LZ Ruurlo

11:00 - 17:00


www.kasteelruurlo.nl

Beeld: Michael van Oosten

Vergelijkbaar aanbod