U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op

Kasteel Ruurlo opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Kasteel Ruurlo

Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Kasteel Ruurlo is onderdeel van Museum MORE, dat ook gratis te bezoeken is met uw VIP-KAART.

Over Kasteel Ruurlo

Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Beleef hier de magie van de grootste collectie schilderijen van grootmeester Carel Willink (1900-1983). Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is nog altijd de koele grootmeester van het neorealisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Zijn werk is raadselachtig, elegant en technisch perfect. In Kasteel Ruurlo zijn ongeveer 45 werken van Willink te zien. De semipermanente tentoonstelling toont zijn ontwikkeling van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.

Contact

Kasteel Ruurlo

Vordenseweg 2

7261 LZ Ruurlo

11:00 - 17:00


www.kasteelruurlo.nl

Beeld: Michael van Oosten

Vergelijkbaar aanbod