U bespaart € 16,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek talloze indrukwekkende en internationale kunstwerken.

Breitner vs Israels

1 februari t/m 6 september 2020

In het voorjaar van 1892 staat Isaac Israels (1865-1934) voor de etalage van een kunsthandel in Amsterdam oog in oog met een prachtig stadsgezicht in de sneeuw. Het is een schilderij van George Hendrik Breitner (1857-1923) en het maakt een verwoestende indruk op hem. “Ik dacht, ik schei er mee uit, tegen zulk werk kun je toch niet opschilderen” schrijft Israels aan een vriend. Kort daarvoor waren de rollen nog omgedraaid. De zeven jaar oudere Breitner moest met jaloezie toezien hoe wonderkind Israels al op zestienjarige leeftijd zijn intrede maakt in de kunstwereld. De zoon van Jozef Israëls wordt gezien als de kroonprins van de Nederlandse schilderkunst. Maar als Israels los probeert te komen van zijn beroemde vader, kijkt hij juist naar de losse toets waar Breitner succesvol mee is.

Over Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum, voorheen Gemeentemuseum Den Haag, heeft de grootste Piet Mondriaan-collectie in haar bezit. U ziet de reis die Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld: van Picasso en Monet tot Kandinsky en Bourgeois. Voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is ook plek gemaakt. Niet te missen is uiteindelijk de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft.

Contact

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517 HV Den Haag

070 338 1111

10:00 - 17:00


www.kunstmuseum.nl

Beeld: George Hendrik Breitner, Drie schoolmeisjes op de brug bij de Westermarkt, ca. 1895, olieverf op paneel, 24,5 x 32,5 cm, particuliere collectie.

Vergelijkbaar aanbod