U bespaart€ 16,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Kunstmuseum Den Haag opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek talloze indrukwekkende en internationale kunstwerken.

Breitner vs Israels

1 februari t/m 6 september 2020

In het voorjaar van 1892 staat Isaac Israels (1865-1934) voor de etalage van een kunsthandel in Amsterdam oog in oog met een prachtig stadsgezicht in de sneeuw. Het is een schilderij van George Hendrik Breitner (1857-1923) en het maakt een verwoestende indruk op hem. “Ik dacht, ik schei er mee uit, tegen zulk werk kun je toch niet opschilderen” schrijft Israels aan een vriend. Kort daarvoor waren de rollen nog omgedraaid. De zeven jaar oudere Breitner moest met jaloezie toezien hoe wonderkind Israels al op zestienjarige leeftijd zijn intrede maakt in de kunstwereld. De zoon van Jozef Israëls wordt gezien als de kroonprins van de Nederlandse schilderkunst. Maar als Israels los probeert te komen van zijn beroemde vader, kijkt hij juist naar de losse toets waar Breitner succesvol mee is.

Over Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum, voorheen Gemeentemuseum Den Haag, heeft de grootste Piet Mondriaan-collectie in haar bezit. U ziet de reis die Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld: van Picasso en Monet tot Kandinsky en Bourgeois. Voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is ook plek gemaakt. Niet te missen is uiteindelijk de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft.

Contact

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517 HV Den Haag

070 338 1111

10:00 - 17:00


www.kunstmuseum.nl

Beeld: George Hendrik Breitner, Drie schoolmeisjes op de brug bij de Westermarkt, ca. 1895, olieverf op paneel, 24,5 x 32,5 cm, particuliere collectie.

Vergelijkbaar aanbod