U bespaart€ 16,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie is geldig van 12 oktober t/m 2 februari 2020
u hoeft niet in de rij te staan
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek talloze indrukwekkende en internationale kunstwerken.

Let's Dance!

28 september t/m 12 januari 2020

Let’s Dance, put on your red shoes and dance the blues: dit najaar zet het Kunstmuseum dansmode in de spotlights. Van subculturen als hiphop tot klassiek ballet. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. En van professionele kostuums – al dan niet ontworpen door bekende couturiers zoals Viktor & Rolf en Jan Taminiau – tot kleding van grote namen uit de modewereld die zich hebben laten inspireren door die betoverende danswereld. De charleston, de jive, discomuziek of house maken niet alleen dancing queens van ons, maar beïnvloeden ook wat we dragen. Let’s Dance! brengt de bijzondere relatie tussen mode en dans over en weer uitgebreid in beeld.  

Monet - Tuinen van verbeelding

12 oktober t/m 2 februari 2020

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien? In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1952 en 1986. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon! In Monet - Tuinen van verbeelding worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Kunstmuseum is het stralende middelpunt.Over Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum, voorheen Gemeentemuseum Den Haag, heeft de grootste Piet Mondriaan-collectie in haar bezit. U ziet de reis die Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld: van Picasso en Monet tot Kandinsky en Bourgeois. Voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is ook plek gemaakt. Niet te missen is uiteindelijk de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft.

Contact

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41

2517 HV Den Haag

070 338 1111

10:00 - 17:00


www.kunstmuseum.nl

Beeld: Claude Monet (1840-1926), En Norvégienne / La Barque á Giverny, ca. 1887, olieverf op doek, 97,5 x 130,5 cm, Musée d'Orsay.

Vergelijkbaar aanbod