U bespaart€ 10,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Marinemuseum

Stap aan boord en beleef de marine! Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je alles leert over de marine. In verschillende gebouwen én in een echte onderzeeboot en het brughuis van de Hr. Ms. De Ruyter (1976-2001) nemen we je mee door de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Zeeslag

t/m juni 2020

In Zeeslag! vaar en leef je mee met twee grote zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis: de Tocht naar Chatham en de Slag in de Javazee. Beide zeeslagen zijn in het collectieve geheugen verbonden met een bekende marineheld: Michiel de Ruyter en Karel Doorman. Michiel de Ruyter is bekend geworden door zijn glorieuze overwinningen. Karel Doorman treft een ander lot. Hij sneuvelt tijdens de Slag in de Javazee. De levensverhalen van deze helden staan symbool voor het onzekere lot van zeelieden in oorlogstijd. In de tentoonstelling neemt het museum de bezoekers mee in het verhaal van Thijs Thijszoon en Joris Janszoon, opvarenden van het schip De Vreede. De Slag in de Javazee maakt de bezoeker mee aan de hand van Alex Moorman (ziekenverpleger op Hr. Ms. De Ruyter) en Ru Crommelin (oudste officier op de Hr. Ms. Kortenaer).


Over het Marinemuseum

Het Marinemuseum is, samen met het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marechausseemuseum in Buren en het Mariniersmuseum in Rotterdam, onderdeel van de Vier Defensie Musea. In het Marinemuseum ervaart u het verleden en het heden van de Nederlandse marine. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan de onderzeeboot Tonijn de meest opvallende is. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.

Contact

Marinemuseum

Hoofdgracht 3

1781 AA Den Helder

0223657534

10:00 - 17:00


www.marinemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod