U bespaart€ 15,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw: bekijk werken van meesters als Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals.

Nicolaes Maes - Rembrandts veelzijdige leerling

17 oktober tot 19 januari 2020

In het Mauritshuis wordt het Rembrandt & de Gouden Eeuw jaar afgesloten met de eerste internationale overzichtstentoonstelling over een van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen: Nicolaes Maes. Met zijn originele voorstellingen van het leven van alledag was Nicolaes Maes één van de meest vernieuwende schilders van de Hollandse Gouden Eeuw. Zijn huiselijke taferelen zijn een inspiratiebron geweest voor schilders als Pieter de Hooch en Johannes Vermeer. In de levensechte weergave van emoties toont Maes zich een volwaardige leerling van Rembrandt. Maes begon zijn carrière met het schilderen van Bijbelse verhalen, waarin de invloed van zijn leermeester duidelijk is te zien. Rembrandt was een toegewijde leraar die zijn leerlingen uitdaagde om inventief te zijn en nieuwe dingen te bedenken. Maes liet zich door zijn leermeester inspireren, maar zocht tegelijk altijd naar eigen, nieuwe oplossingen. Dat is goed te zien op Het offer van Abraham (c. 1653). Dit Bijbelse thema gaf Maes een explosieve lading mee.

Over Het Mauritshuis

In het hart van Den Haag bevindt zich een compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in het zeventiende-eeuwse monument. Bezoek ook de prachtige Galerij Prins Willem V, een dependance van het Mauritshuis op vijf minuten loopafstand.

Contact

Mauritshuis

Plein 29

2511 CS Den Haag

070 302 34 56

10:00 - 18:00


www.mauritshuis.nl

Beeld: Nicolaes Maes, Luistervink en liefdespaar (het gehoor), 1656, Wellington Museum Apsley House.

Vergelijkbaar aanbod