U bespaart€ 15,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Mauritshuis opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw: bekijk werken van meesters als Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals.

George Stubbs - De man, het paard, de obsessie

20 februari t/m 30 augustus 2020

George Stubbs (1724-1806) behoort tot de belangrijkste achttiende-eeuwse kunstenaars van Engeland. In Nederland is hij echter nagenoeg onbekend. Het Mauritshuis heeft met Stubbs een primeur, want niet eerder werd er in Nederland een tentoonstelling aan deze belangrijke kunstenaar gewijd. Fenomenaal hoogtepunt in de tentoonstelling is het levensgrote topstuk Whistlejacket uit de National Gallery in Londen. Aan de hand van dertien schilderijen, tien anatomische tekeningen en het originele skelet van het wereldberoemde renpaard Eclipse laat het Mauritshuis zien hoe Stubbs zich wist te ontwikkelen tot dé paardenschilder van het Verenigd Koninkrijk. 

Over Het Mauritshuis

In het hart van Den Haag bevindt zich een compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in het zeventiende-eeuwse monument. Bezoek ook de prachtige Galerij Prins Willem V, een dependance van het Mauritshuis op vijf minuten loopafstand.

Contact

Mauritshuis

Plein 29

2511 CS Den Haag

070 302 34 56

10:00 - 18:00


www.mauritshuis.nl

Beeld: George Stubbs, Whistlejacket, c.1762 The National Gallery, London.

Vergelijkbaar aanbod