U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
In verband met de coronamaatregelen dient u online een starttijd te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per starttijd beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op de gereserveerde starttijd? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Amsterdam Museum

Maak kennis met vijf eeuwen Amsterdamse geschiedenis.

Bier - Amsterdam, Stad van Bier en Brouwers

10 juli t/m 1 november 2020

Amsterdam bierstad. Dat geldt al sinds de 14e eeuw toen de stad samen met Medemblik werd aangewezen als enige invoerhavens voor bier uit Duitsland. Later werd de huidige wereldmarktleider Heineken hier opgericht. Vandaag de dag telt Amsterdam meer dan 45 brouwerijen, waarmee de stad veruit de meeste brouwers van Nederland telt. In de tentoonstelling wordt de bezoeker vanuit het heden naar het verleden geleid. Als bezoeker begin je in de recente craftbeer-revolutie van kleine brouwerijen en ga je via de opmars van pils eind 19e eeuw naar het begin van Amsterdam als stapelmarkt voor Duits hoppenbier in de 14e eeuw. Vanzelfsprekend besteedt de tentoonstelling veel aandacht aan Amsterdamse brouwers van nu. Zo fungeert De Prael als sociale werkplaats en zet Troost restafval om in brood of elektriciteit. Maak kennis met de vele brouwers, Amsterdam als bierstad en de vele bijzondere biertjes.

Over Amsterdam Museum

Van Johan Cruijff tot Rembrandt en De Wallen tot de coffeeshops: dat is Amsterdam in een notendop. Leer in dit museum alles over de waterrijke handelsstad. Een veelzijdige stad waar creativiteit, ondernemerschap, burgerschap en vrij denken centraal staan.

Contact

Amsterdam Museum

Kalverstraat 92

1012 PH Amsterdam

0205231822

10:00 - 17:00


www.amsterdammuseum.nl

Beeld: Amsterdam Museum - Bier - Amsterdam, Stad van Bier en Brouwers

Vergelijkbaar aanbod