U bespaart€ 14,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.

In verband met de coronamaatregelen dient u online een starttijd te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per starttijd beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op de gereserveerde starttijd? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Bonnefanten

Het Bonnefanten is de plek in Maastricht waar hedendaagse en oude kunst elkaar vinden.

Ger Lataster: fragmenten uit zijn leven en oeuvre

4 september 2020 t/m 3 januari 2021

Het Bonnefanten en de Provincie Limburg vieren de 100ste geboortedag van Nederlands kunstenaar Ger Lataster met een bijzondere overzichtstentoonstelling. Lataster bepaalde vanaf de jaren 50 mede het aanzien van de Nederlandse schilderkunst. Het Icarus-thema was, in zowel inhoudelijk als vormtechnisch opzicht, van belang bij de ontwikkeling van zijn expressieve, dynamische stijl. Deze ‘abstract-expressionistische methode’, zoals hij het noemde, bleef hij bij alle veranderingen in zijn werkwijze hanteren. In het Bonnefanten wordt de tentoonstelling geopend met de twee grote doeken uit 1954. In de aan hem gewijde kopzaal is een selectie van met name monumentale schilderijen te zien uit de periode 1960-1990. Hierin is Latasters schilderkunstige experimenteerdrift van doek tot doek te volgen.

Over het Bonnefanten

Van middeleeuwse sculpturen en Italiaanse schilderkunst uit de 16e eeuw tot hedendaagse Minimal Art en Arte Povera: u ziet het in het Bonnefanten. Daarnaast focust het museum zich op jonge opkomende kunstenaars uit de Eu-regio, een samenwerkingsverband tussen 130 Nederlandse en Duitse steden.

Contact

Bonnefanten

Avenue Ceramique 250

6221 KX Maastricht

+31 (0)43 329 0190


www.bonnefanten.nl

BeeldGer Lataster - '60's - Photo: Hermine van Hall.

Vergelijkbaar aanbod