U bespaart € 8,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in november 2020
reserveer online een tijdslot
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

De 2 personen gratis-actie is alleen geldig van 1 november t/m 30 november. Gaat u in een andere maand dan november naar dit museum? Dan geldt: gratis toegang voor 1 persoon per VIP-KAART.


In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum. Klik hier voor de contactmogelijkheden.

De Bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Ontdek alles over de flora en fauna rondom de Waal en ga zelf aan de slag in De Bastei Academie.


Verbeelding van de Waal

14 maart t/m 15 november 2020

In deze expositie van De Bastei, aan de Waalkade in Nijmegen, komen de spannende verhalen van het rivierengebied tot leven in eigentijdse en interactieve presentaties. Hollandse rivieren gaan meestal 'traag door oneindig laagland', maar soms zijn ze verraderlijk en ontembaar. Enerzijds een aanhoudende dreiging voor onze veiligheid, anderzijds een onuitputtelijke bron van inspiratie. Rivieren hebben Nederland gevormd en bieden adembenemende vergezichten en natuur. Ze zijn essentieel voor de handel en verbinden dorpen en steden. Ook in het Waalgebied leven daarom al meer dan 10.000 jaar mensen aan de rivieroevers. Vanwege dit eeuwenlange samenleven met de rivier vormt het Waalgebied een schatkist aan verhalen. Beleef de veelzijdige geschiedenis van dit rivierengebied! Ontdek de historie van vergeten veldslagen en offerplaatsen. Ervaar welke spannende natuurverschijnselen, schipbruggen en verdronken dorpen een rol spelen in het verhaal van de rivier.

Over de Bastei

In de oudste stad van Nederland ligt De Bastei. In dit museum over natuur en cultuurhistorie gaat de bezoeker op reis door het verleden, heden en de toekomst van het Gelderse rivierengebied. Dwaal door de historische straten van Nijmegen, ontdek bijzondere archeologische vondsten en ga op zoek naar de natuurschatten uit de omgeving!

Contact

De Bastei

Waalkade 83

6511 XR Nijmegen

0243297070


www.debastei.nl

Beeld: Verbeelding van de Waal - De Bastei.

Vergelijkbaar aanbod