U bespaart€ 5,- op de entree
Let ophet hoofdgebouw van Museum Arnhem is gesloten wegens een langdurige verbouwing
de tijdelijke tentoonstellingsruimte De Kerk is open van woensdag t/m zondag (12.00 - 18.00)
u dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Arnhem

Let op: het gebouw van Museum Arnhem is sinds eind 2017 langdurig gesloten wegens verbouwing. De verbouwing is hier te volgen. In de pop-up tentoonstelling Achter de Schermen ontdekt u de collectie van Museum Arnhem. In de tijdelijke presentatielocatie De Kerk (Sint Walburgisplein 1 in Arnhem) organiseert het museum exposities met een focus op actuele thema's. 

Living, Forgiving, Remembering

4 oktober 2020 t/m 17 januari 2021

Dit najaar toont Museum Arnhem in de tijdelijke presentatieruimte De Kerk de tentoonstelling ‘Living, Forgiving, Remembering’. Deze expositie brengt werk bij elkaar van zeventien internationale kunstenaars van verschillende continenten waarin verzoening, tolerantie en herinneren centraal staan. Het overbruggen van tegenstellingen op maatschappelijke, politieke, religieus en cultureel vlak komen op diverse wijze tot uiting.

Over Museum Arnhem

Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender. Het biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Contact

Museum Arnhem

Utrechtseweg 87

6812 AA Arnhem

026 303 14 00


www.museumarnhem.nl

Beeld: Fainah and Camille II (from the series Anatomy of forgiveness) 2014, Lana Mesić.

Vergelijkbaar aanbod