U bespaart € 13,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Museon

Het Museon is de plek waar je met elkaars kennis, interessante en leuke onderwerpen op het gebied van cultuur en wetenschap onderzoek doet.

Ötzi the Iceman

5 oktober 2019 t/m 6 september 2020

In deze tentoonstelling maak je kennis met de archeologische vondst van Ötzi, de ijsmummie uit de Alpen, en het forensisch onderzoek dat volgde. Je onderzoekt het oudste menselijk lichaam dat tot nu toe in Europa is gevonden. Dankzij moderne, wetenschappelijke onderzoekstechnieken heeft Ötzi nog heel wat verhalen te vertellen over zijn leven en zijn dood. In 1991 werd hoog in de Alpen een bijzondere vondst gedaan. Een lichaam werd gevonden en al snel bleek dat dit niet van een recent omgekomen skiër was, maar van een man die meer dan vijfduizend jaar geleden leefde. Hij kreeg de naam Ötzi, naar zijn vindplaats in het Ötztal. Wat deze ijsmummie zo bijzonder maakt, is dat zijn lichaam bijna helemaal intact is. Hij is meer dan vijfduizend jaar oud en werd gevonden met een groot deel van zijn kleding en eigendommen. Op het moment dat hij stierf, had hij onder andere zijn boog, meerdere pijlen, een rugzak en een koperen bijl bij zich.

Over Museon

Onder het motto 'ontdek de wereld' benadert Het Museon onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap vanuit een geografisch perspectief. Ze laten de manier zien waarop de mens de aarde inricht en motiveren de bezoeker om onze planeet met respect te behandelen.

Contact

Museon

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

+31 70 338 1338

11:00 - 17:00


www.museon.nl

Beeld: Museon in Den Haag.

Vergelijkbaar aanbod