U bespaart€ 5,- op de entree
Let opMuseum Arnhem is tijdelijk gesloten
De Kerk (tijdelijke locatie) is alleen open van woensdag t/m zondag
De Kerk is alleen open van 12:00 tot 18:00 uur
adres De Kerk: Sint Walburgisplein 1 in Arnhem
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Arnhem

Let op: Museum Arnhem is sinds 20 november 2017 langdurig gesloten wegens verbouwing. In de tijdelijke presentatielocatie De Kerk organiseert het museum tot eind 2020 exposities en activiteiten met een focus op experiment en actuele thema's. 

City Life. Mensen & de urbane realiteit

8 februari t/m 23 augustus 2020

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont momenteel in een stad. Over tien jaar zijn er acht miljard mensen op de aarde. Twee derde daarvan zal in grotere of kleinere steden wonen. Die steden worden overal ter wereld gekenmerkt door vermarkting, beheersbaarheid en regulering en ‘reduceren’ mensen tot consumenten en data. Steeds meer mensen komen niet meer mee in het dwingende urbane ritme. Tegelijkertijd zitten treinen en metro’s overvol, slibben wegen dicht en worden groengebieden volgebouwd. We zitten elkaar almaar dichter op de huid. Museum Arnhem toont van 8 februari t/m 17 mei 2020 in de tijdelijke tentoonstellingsruimte De Kerk de tentoonstelling City Life. Mensen & de urbane realiteit. Internationale kunstenaars verbeelden uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. 

Over Museum Arnhem

Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender. Het biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Contact

Museum Arnhem

Utrechtseweg 87

6812 AA Arnhem

026 303 14 00


www.museumarnhem.nl

Beeld: Martin Roemers; Broad Street, Lagos Island, Lagos, Nigeria; archival pigment print 128 x 160 cm. Uit de serie Metropolis.

Vergelijkbaar aanbod