U bespaart€ 16,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Beelden aan Zee

Verstopt in de duinen vindt u het museum Beelden aan Zee. Ontsnap aan de drukte en aanschouw internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Germaine Richier - Mensbeeld / Mensbeest

13 maart t/m 7 juni 2020

Germaine Richier (Grans 1902 – Montpellier 1959) was een van de belangrijkste beeldhouwers van vlak na de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. In haar werk komt het gevoel van die tijd op indringende wijze tot uiting. Het ruwe, bekraste, aangevreten en bloedende oppervlak van haar sculpturen, half mens en half dier, getuigt van de existentiële angst en dilemma’s als gevolg van de oorlog. Van even grote invloed op de kunst van Richier waren haar jeugd in de natuur van de Provence, de ideeën van surrealisten en existentialisten in haar directe omgeving, alsook de weerstand die zij als vrouwelijke beeldhouwer ondervond en haar keuze voor het artistiek experiment, met een hang naar het fantastische.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over Beelden aan Zee

Liefhebbers van beeldhouwkunst kunnen in het Museum Beelden aan Zee ruim 3.000 beelden bekijken. In het museum, dat aan het strand van Scheveningen ligt, is internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst te vinden. Beelden, penningen en sculpturen, veelal uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Contact

Museum Beelden aan Zee

Harteveltstraat 1

2586 EL Den Haag

070 358 58 57

10:00 - 17:00


www.beeldenaanzee.nl

Beeld: Germaine Richier in haar atelier in Parijs, ca 1950, foto: Luc Joubert.

Vergelijkbaar aanbod