U bespaart€ 15,- per ticket
Op max1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Beelden aan Zee

Verstopt in de duinen vindt u het museum Beelden aan Zee. Ontsnap aan de drukte en aanschouw internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Niki de Saint Phalle

5 oktober t/m 1 maart 2020

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) aan wie museum Beelden aan Zee volop aandacht gaat besteden in het najaar van 2019. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen. De Nana’s zijn afgebeeld op posters en handdoeken, bevolken tentoonstellingen en staan pontificaal in de openbare ruimte. Halverwege de jaren zestig van de 20e eeuw zorgden de Nana’s, met hun ondubbelzinnige polyester uiterlijk, voor nogal wat ophef in de wereld van de moderne kunst. Desalniettemin zijn ze sindsdien onverminderd populair gebleven bij het grote publiek. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. Het zijn immers sterke vrouwen met wie je terdege rekening moet houden. De tentoonstelling Nana’s aan Zee is een solo voor Nana en een ode aan de vrouwelijkheid!

Over Beelden aan Zee

Liefhebbers van beeldhouwkunst kunnen in het Museum Beelden aan Zee ruim 3.000 beelden bekijken. In het museum, dat aan het strand van Scheveningen ligt, is internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst te vinden. Beelden, penningen en sculpturen, veelal uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Contact

Museum Beelden aan Zee

Harteveltstraat 1

2586 EL Den Haag

070 358 58 57

10:00 - 17:00


www.beeldenaanzee.nl

Beeld: Overview of the Tarot Garden © Fondazione Giardino dei Tarocchi, All rights reserved. Photo: Laurent Condominas.

Vergelijkbaar aanbod