U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op

Museu de Lakenhal opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Museum de Lakenhal

Museum De Lakenhal toont beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden in een prachtig gerestaureerd gebouw waarvan het 17e-eeuwse hart is uitgebreid met architectuur van 2019.


Pilgrims naar Amerika - en de grenzen van vrijheid

27 maart t/m 12 juli 2020

'Pilgrims naar Amerika - en de grenzen van vrijheid' onderzoekt de grenzen van vrijheid. De tentoonstelling toont de opmerkelijke reis van de Pilgrims aan het begin van de zeventiende eeuw. Van het Engeland waar ze vandaan kwamen, via de stad Leiden waar ze elf jaar in vrijwillige ballingschap verbleven, naar de wereld van de Native Americans die ze koloniseerden. Welke grenzen kwamen deze Pilgrims tegen in hun zoektocht naar vrijheid en hoe gingen ze met deze grenzen om? En wat vertelt het historische Pilgrimverhaal ons nu over grenzeloze vrijheid?

Over Museum de Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. De zeven collectiepresentaties tonen bijvoorbeeld De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, in 2017-2019 zorgvuldig gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Contact

Museum De Lakenhal

Oude Singel 32

2312 RA Leiden

+31 (0)71 5165360

10:00 - 17:00


www.lakenhal.nl

Beeld Museum de Lakenhal, Leiden door Karin Borghouts

Vergelijkbaar aanbod