U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum de Lakenhal

Museum De Lakenhal toont beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden in een prachtig gerestaureerd gebouw waarvan het 17e-eeuwse hart is uitgebreid met architectuur van 2019.

Jonge Rembrandt - Rising Star

2 november t/m 9 februari 2020

Van experiment tot meesterwerk. Ontdek en herken de wereldberoemde Rembrandt in zijn vroegste werk. Zijn lef en potentie zie je in de tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star in Museum De Lakenhal in Leiden. Museum De Lakenhal presenteert van november 2019 tot februari 2020 de tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star. Voor het eerst wordt een overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669). Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet hoe zijn talent tot bloei kwam. Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling omvat ongeveer 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen. Naast werk van Rembrandt zal er ook werk te zien zijn van onder andere Lievens, Lastman en Van Swanenburg. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, een van de belangrijkste musea in het Verenigd Koninkrijk.

Over Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van Leiden. De zeven collectiepresentaties tonen bijvoorbeeld De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, in 2017-2019 zorgvuldig gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Contact

Museum De Lakenhal

Oude Singel 32

2312 RA Leiden

+31 (0)71 5165360

10:00 - 17:00


www.lakenhal.nl

Beeld: De Roof van Europa, 1632, Rembrandt. The J. Paul Getty Museum, Los Angeles.

Vergelijkbaar aanbod