U bespaart€ 11,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Gouda

Beleef het Gouda uit 1562 met de bijzondere stadsmaquette, ontdek de 17e-eeuwse schuttersstukken van o.a. Ferdinand Bol en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel.


Lage Landen - Schatten uit het Rijks

23 juni t/m 27 oktober

Lage Landen is een reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst met maar liefst achtendertig parels uit de collectie van het Rijksmuseum. Wie naar de schilderijen kijkt, herkent ze als 'typisch Nederlands'. Geniet van drassige polders, ruige duingebieden, vlakke rivierlandschappen en woeste heidegronden. In de tentoonstelling zijn prachtige schilderijen te zien van onder andere Constant Gabriël, Anton Mauve, Jacob van Ruisdael, Willem Maris en Jozef Israëls. De link met de 21e eeuw wordt gelegd door het succesvolle ontwerpersduo Atelier NL, dat speciaal voor de tentoonstelling een glas-in-lood raam maakt.

Over Museum Gouda

Museum Gouda is het stadsmuseum van Gouda. Beleef Gouda uit 1562 met de tot in detail uitgewerkte stadsmaquette, ontdek de 17e-eeuwse schuttersstukken van o.a. Ferdinand Bol en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel. Daarnaast vindt u in het museum 19e-eeuwse topstukken uit de Haagse School en een prachtig open depot.

Contact

Museum Gouda

Achter de Kerk 14

2801 JX Gouda

+31 (0)182 33 10 00

11:00 - 17:00


www.museumgouda.nl

Beeld: Johannes Warnardus Bilders, De heide bij Wolfheze, 1866, Rijksmuseum

Vergelijkbaar aanbod