U bespaart€ 11,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Gouda

Beleef het Gouda uit 1562 met de bijzondere stadsmaquette, ontdek de 17e-eeuwse schuttersstukken van o.a. Ferdinand Bol en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel.

Stilleven

1 februari t/m 13 september 2020

Het stilleven is al eeuwen populair. Wie kent die prachtige schilderijen met de meest exotische voorwerpen en bloemen uit de zeventiende eeuw niet? Aan het einde van de negentiende eeuw verandert het stilleven echter sterk. Nederlandse en Vlaamse schilders stappen af van de klassieke, uiterst realistisch geschilderde en gearrangeerde composities. Exotische boeketten maken plaats voor bloemen uit de tuin, luxe voorwerpen worden vervangen door alledaagse potten en vazen. Het kleurgebruik wordt uitbundiger, de voorstellingen steeds abstracter. Maar de belangrijkste ontwikkeling: kunstenaars zien het stilleven als de ultieme expressievorm, die hen alle mogelijkheden biedt in de zoektocht naar vorm, kleur en compositie.

Over Museum Gouda

Museum Gouda is het stadsmuseum van Gouda. Beleef Gouda uit 1562 met de tot in detail uitgewerkte stadsmaquette, ontdek de 17e-eeuwse schuttersstukken van o.a. Ferdinand Bol en het wereldberoemde sieraardewerk, het Gouds plateel. Daarnaast vindt u in het museum 19e-eeuwse topstukken uit de Haagse School en een prachtig open depot.

Contact

Museum Gouda

Achter de Kerk 14

2801 JX Gouda

+31 (0)182 33 10 00

11:00 - 17:00


www.museumgouda.nl

Beeld: Rik Wouters, Chrysanthèmes, The Phoebus Foundation, Antwerpen.

Vergelijkbaar aanbod