U bespaart € 10,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opu kunt online een tijdslot reserveren
 alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.

In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond! Eén museum – twee locaties – drie collecties. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond en beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond.

Abstract!

15 september 2020 t/m 28 maart 2021

Lyrische en helder gekleurde doeken. Vrije vormentaal. Een hang naar abstractie. Het zijn de bekende karaktertrekken van kunstwerken die werden gemaakt door kunstenaars uit Ecole de Paris en Cobra rond het midden van de twintigste eeuw. In deze nieuwe kunsttentoonstelling staan 45 topwerken van 32 kunstenaars centraal. Van Pierre Alechinsky, Corneille, Constant, Lucebert, Alfred Manessier, Roger Bissière, Nicolaas de Stael, Geer en Bram van Velde, Theo Wolvekamp en Jaap Wagemaker  tot Karel Appel, Asger Jorn en André Masson. Met als ‘kers op de taart’ het fascinerende sculptuur ‘Orpheus’ van de beroemde Britse beeldhouwster Barbara Hepworth (1903-1975).

Museum en Kunsthal Helmond

In deze moderne kunsthal presenteert het museum fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondocomplex in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de tweede locatie van Museum Helmond: Kasteel Helmond.

Openingstijden

  • 10.00 - 17.00 (dinsdag t/m zondag)
  • Gesloten: 1 januari, Carnaval (zaterdag t/m maandag), 1e Kerstdag

Contact

Kunsthal Helmond

F.J. van Thielpark 7

5707 BX Helmond

0492-587716


www.museumhelmond.nl

Vergelijkbaar aanbod