U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig van 10 maart t/m 30 augustus 2020
reserveer een (gratis) tijdslot voor de tentoonstelling Lucas Gassel
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond! Eén museum – twee locaties – drie collecties. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond en beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond.

Let op: In verband met de coronamaatregelen en tijdens de tentoonstelling Lucas Gassel dient u een (gratis) tijdslot te reserveren via de website van Museum Helmond.


Lucas Gassel - Meester van het landschap

10 maart t/m 30 augustus 2020

Als er iemand een meester van het landschap was in de zestiende eeuw, dan was het Lucas Gassel van Helmond (ca. 1490 – 1568/69) wel. Op zijn schilderijen en tekeningen schitteren dromerige landschappen, allen vol met talloze figuurtjes en meanderende riviertjes. Het is alweer zo’n 450 jaar geleden dat de succesvolle Helmondse schilder overleed in Brussel, dus hoogtijd voor een ode aan deze 16e-eeuwse meester. In Museum Helmond komen deze lente werken uit verschillende belangrijke musea uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje, de Verenigende Staten en Mexico bijeen die allen zijn meesterlijke gevoel voor detail tonen. Hoewel Gassel tijdens de start van zijn carrière vooral Bijbelse verhalen schilderde, namen zijn landschappen al gauw meer ruimte in. Van reizigers en boerderijdieren tot paleistuinen en kastelen, in de schilderijen van Gassel is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Museum en Kunsthal Helmond

In deze moderne kunsthal presenteert het museum fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondocomplex in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de tweede locatie van Museum Helmond: Kasteel Helmond.

Openingstijden

  • 10.00 - 17.00 (dinsdag t/m vrijdag)
  • 12.00 - 17.00 (zaterdag, zondag en feestdagen)
  • Gesloten: 1 januari, Carnaval (zaterdag t/m maandag), 1e Kerstdag

Contact

Kunsthal Helmond

F.J. van Thielpark 7

5707 BX Helmond

0492-587716


www.museumhelmond.nl

Beeld: Lucas Gassel, Vlucht naar Egypte, 1542, olieverf op paneel, Bonnefantenmuseum Maastricht. Langdurig bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Dit kunstvoorwerp is na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland gerecupereerd, is onder beheer van de Nederlandse Staat en is in afwachting van restitutie aan de rechtmatige eigenaren of hun erfgenamen. © Fotografie Peter Cox

Vergelijkbaar aanbod