U ontvangt25% korting aan de kassa
Op max.5 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Helmond

Kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu: in Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Bezoek de twee locaties, het eeuwenoude kasteel en de moderne Kunsthal.

Mitch Epstein - In Time

1 oktober t/m 9 februari 2020

Mitch Epstein’s iconische foto’s geven een verrassend en gelaagd beeld van Amerika. Een enorme dieptewerking en de vele interpretatiemogelijkheden zijn kenmerkend voor zijn werk. In Kunsthal Helmond zijn zo’n 50 foto’s te zien die de fotograaf selecteerde uit vier vermaarde series: Rocks and Clouds (2018), New York Arbor (2013), American Power (2009) en Family Business (2003). Epstein (1952 in Holyoke, Massachusetts, VS) is een pionier op het gebied van de kleurenfotografie maar werkt ook in zwart-wit. Bij het afdrukken zoekt hij de grenzen van het technisch mogelijke op. De serie Family Business toont de teloorgang van de ondernemingen van Epstein’s vader. De kijker wordt deelgenoot van de gevolgen voor de familie van de fotograaf. Epstein plaatst dit in het licht van de sociaal-maatschappelijke veranderingen in de stad. In American Power toont hij op groot formaat foto’s de invloed van de winning van energiebronnen op het landschap en de inwoners van Amerika.

Museum en Kunsthal Helmond

In deze moderne kunsthal presenteert het museum fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondocomplex in het centrum van de stad. Op loopafstand bevindt zich de tweede locatie van Museum Helmond: Kasteel Helmond.

Contact

Museum Helmond

Kasteelplein 1

5701 PP Helmond

0492-587716


www.museumhelmond.nl

Beeld: Mitch Epstein, Ocean Warwick Oil Platform, Dauphin Island, Alabama, 2005, C-print Uit de serie American Power en BP Carson Refinery, California, 2007, C-print, from 'American Power'.

Vergelijkbaar aanbod