U bespaart € 9,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
 bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
 alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen.


In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maakt van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan contact op met het museum.

Museum Henriette Polak

Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst van Nederland. Met werken van Joop Sjollema, Kees Verwey, Arie Schippers, Charlotte van Pallandt en Wendelien Schönfeld.

Maak in dit intieme museum kennis met Henriette Polak en de kerncollectie. Geniet van topstukken van onder anderen Kees Verwey, Charlotte van Pallandt, Wim Oepts, Arie Schippers en Wendelien Schönfeld. Kom oog en oog te staan met de vele kunstenaarsportretten waar het museum bekend om is en neem een kijkje in het atelier. Ontdek in het Digitale Depot van Museum Henriette Polak een representatieve selectie uit de omvangrijke collectie van het museum. Stel daaruit zelf een eigen tentoonstelling samen en toon de gekozen werken op de museumwanden.

Over Museum Henriette Polak

Mecenas en naamgeefster Henriette Polak-Schwarz raakte in 1964 bevriend met kunstenaar Joop Sjollema, die haar overtuigde van de noodzaak om een museum op te richten voor Nederlandse figuratieve kunst geworteld in de academische traditie. Een initiatief tegen de tijdsgeest in, want vooral abstracte en conceptuele kunst stond toen in de (museale) belangstelling. Naast de vaste collectie, presenteert Museum Henriette Polak het werk en de ontwikkeling van (hedendaagse) kunstenaars. Hierbij wordt steeds de confrontatie gezocht met de uitgangspunten van de oprichters van het museum.

Contact

Museum Henriette Polak

's-Gravenhof 4

7201 DN Zutphen

0575 516 878


www.museumhenriettepolak.nl

Beeld: Musea Zutphen, Museum Henriette Polak, Atelier ll - Foto Stijn Brakkee.

Vergelijkbaar aanbod