U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig in juli en augustus 2020
reserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Museum Het Rembrandthuis

Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17de-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten.

HIER. Zwart in Rembrandts tijd

6 maart t/m 6 september 2020

Zwarte mensen waren aanwezig in het zeventiende-eeuwse Nederland. Hier, in de samenleving, in Rembrandts buurt én in de kunst. Lang is dit onderbelicht gebleven, onterecht. In deze tentoonstelling kom je oog-in-oog met portretten van zwarte mensen. Hoe beeldden kunstenaars ze af? En kunnen we er achter komen wie ze zijn? HIER. Zwart in Rembrandts tijd gaat over bijzondere kunstwerken en beeldvorming, over herkenning en erkenning. Wat valt op in de kunstwerken door Rembrandt en vele van zijn tijdgenoten? De stereotypen die later het beeld van zwarte mensen zouden bepalen, zijn nog niet overheersend. Bovendien zijn zwarte personen niet alleen bijfiguren met een ondergeschikte rol, maar vaak juist het centrale onderwerp van het kunstwerk. De tentoonstelling vertelt ook de verhalen achter de kunstwerken. Tussen circa 1630 en 1660 was er een kleine gemeenschap van vrije zwarte mensen in de omgeving van de Jodenbreestraat, in Rembrandts buurt. Door recent onderzoek weten we nu veel meer over deze Afro-Amsterdammers. In dezelfde periode zijn zwarte mensen ook het vaakst in kunstwerken weergegeven zonder negatieve stereotypering, maar gewoon zoals ze waren.

Over Museum het Rembrandthuis

Stap binnen in de oude woning van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt in dit prachtige monumentale pand. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Waan je in de zeventiende eeuw tijdens een bezoek aan zijn oude atelier, zijn woonkamer en de kunstkamer vol bijzondere objecten. In de moderne museumvleugel schittert het werk van Rembrandt zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars die zich door de Hollandse meester laten inspireren. Dankzij de speciale activiteiten van het museum kruip je als bezoeker in de huid van de meester. Leer hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Contact

Museum het Rembrandthuis

Jodenbreestraat 4

1011 NK Amsterdam

+31 (0)20 520 0400

10:00 - 18:00


www.rembrandthuis.nl

Beeld: Cornelis van Dalen II (naar Govert Flinck), Tronie van een vrouw met parelketting, ca. 1660. Gravure, 273 x 219 mm. Amsterdam, Rijksmuseum.

Vergelijkbaar aanbod