U bespaart€ 14,- per ticket
Op max2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17e-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten. Nu met 2 personen gratis!

Museum Het Rembrandthuis

Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17de-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten.

Laboratorium Rembrandt

21 september 2019 tot 16 februari 2020

Hoe maakte Rembrandt zijn schilderijen, etsen en tekeningen? En hoe onderzoeken wij dat tegenwoordig? In het najaar van 2019 wordt in het museum een laboratoriumachtige setting gecreëerd, waarin nieuwe inzichten in de hand van de meester worden blootgelegd. Ontdek hoe een tekening van Rembrandt is veranderd in de loop der eeuwen, zie wat een ander later toevoegde aan een ets, en denk mee over de dilemma’s van onderzoekers en restauratoren. Deze tentoonstelling brengt de wereld van het materiaal-technisch onderzoek tot leven. De afgelopen jaren zijn diverse kunstwerken van Rembrandt door wetenschappers en restauratoren aan nieuwste onderzoeksmethoden onderworpen. Dit heeft verrassende en baanbrekende resultaten opgeleverd. Nu zullen bezoekers de onderzoeksmethodes- en technieken zelf ervaren, op de plek waar de kunstwerken ooit zijn gemaakt.

Over Museum het Rembrandthuis

Stap binnen in de oude woning van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt in dit prachtige monumentale pand. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Waan je in de zeventiende eeuw tijdens een bezoek aan zijn oude atelier, zijn woonkamer en de kunstkamer vol bijzondere objecten. In de moderne museumvleugel schittert het werk van Rembrandt zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars die zich door de Hollandse meester laten inspireren. Dankzij de speciale activiteiten van het museum kruip je als bezoeker in de huid van de meester. Leer hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Contact

Museum het Rembrandthuis

Jodenbreestraat 4

1011 NK Amsterdam

+31 (0)20 520 0400

10:00 - 18:00


www.rembrandthuis.nl

Beeld: Rembrandt, Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, 1634. Collectie Rijksmuseum / Collectie Musée du Louvre [als reproductie in de tentoonstelling te zien].

Vergelijkbaar aanbod