U bespaart€ 14,- per ticket
Op max2 tickets per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17e-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten. Nu met 2 personen gratis!

Museum Het Rembrandthuis

Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17de-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten.

Inspired by Rembrandt

7 juni t/m 1 september 2019

Verwrongen gezichten, diepe rimpels en expressieve lijnen. Rembrandt was niet bang om een ruwe weergave van de werkelijkheid op papier neer te zetten. Zijn artistieke talent en voorliefde voor het afbeelden van het alledaagse waren niet alleen voor zijn tijdgenoten, maar zijn ook voor moderne kunstenaars een grote inspiratiebron. In het huidige Rembrandtjaar, exact 350 jaar na zijn dood, presenteert het Rembrandthuis Inspired by Rembrandt, met een selectie uit de eigen collectie. Het museum verzamelt al meer dan 100 jaar werk van zowel Rembrandt, als van zijn navolgers, waardoor de collectie inmiddels ruim 4000 werken telt. Van Pablo Picasso tot aan Ferdinand Bol, ze schitteren deze zomer allemaal naast de grootmeester.

Over Museum het Rembrandthuis

Stap binnen in de oude woning van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt in dit prachtige monumentale pand. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Waan je in de zeventiende eeuw tijdens een bezoek aan zijn oude atelier, zijn woonkamer en de kunstkamer vol bijzondere objecten. In de moderne museumvleugel schittert het werk van Rembrandt zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars die zich door de Hollandse meester laten inspireren. Dankzij de speciale activiteiten van het museum kruip je als bezoeker in de huid van de meester. Leer hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Contact

Museum het Rembrandthuis

Jodenbreestraat 4

1011 NK Amsterdam

+31 (0)20 520 0400

10:00 - 18:00


www.rembrandthuis.nl

Beeld: Glenn Brown, Half-life (naar Rembrandt) 2, 2016, ets, 750 x 560 mm., Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam.
Header: Pablo Picasso, Rembrandt en de drie vrouwenhoofden, 1934, ets, staat II(2), 139 x 208 mm., Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam.

Vergelijkbaar aanbod