U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let Opreserveer online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé)
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
Vanaf 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 19 januari en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Museum Het Rembrandthuis

Bezoek de voormalige woning van Rembrandt in hartje Amsterdam. In dit 17de-eeuwse monumentale pand ontdek je zijn oude atelier, keuken en kunstkamer vol bijzondere objecten.

Hallo Rembrandt! 

19 december 2020 t/m 11 april 2021

Hallo Rembrandt! is een actieve tentoonstelling voor volwassenen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Wat maakt Rembrandts kunst zo bijzonder? Waar werd verf van gemaakt in de zeventiende eeuw? Leer Rembrandts meesterwerken kennen door samen te kijken en te doen. Zo kun je Rembrandts belichting uitproberen, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of in een pigmentenkast duiken met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken. Met interactieve elementen als digitale schermen en een photobooth met Rembrandteske belichting ontdek je hoe Rembrandt werkte. Waar kun je dit beter beleven dan bij Rembrandt thuis? Een bezoek voelt al vanaf het begin als een avontuur.

Over Museum het Rembrandthuis

Stap binnen in de oude woning van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Tussen 1639 en 1658 woonde en werkte Rembrandt in dit prachtige monumentale pand. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis heringericht met meubels, kunstwerken en voorwerpen uit die tijd. Waan je in de zeventiende eeuw tijdens een bezoek aan zijn oude atelier, zijn woonkamer en de kunstkamer vol bijzondere objecten. In de moderne museumvleugel schittert het werk van Rembrandt zelf, zijn voorgangers, tijdgenoten en hedendaagse kunstenaars die zich door de Hollandse meester laten inspireren. Dankzij de speciale activiteiten van het museum kruip je als bezoeker in de huid van de meester. Leer hoe Rembrandt etsen maakte en hoe kleurige pigmenten worden getransformeerd tot olieverf.

Contact

Museum het Rembrandthuis

Jodenbreestraat 4

1011 NK Amsterdam

+31 (0)20 520 0400

10:00 - 18:00


www.rembrandthuis.nl

Beeld: Museum Het Rembrandthuis, De Sijdelcaemer; The Rembrandt House Museum, The Anteroom ©KIRSTENVANSANTEN

Vergelijkbaar aanbod