U bespaart€ 15,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum het Schip

Museum het Schip is gehuisvest in het fabelachtige woningblok ontworpen door architect Michel de Klerk en toont de diversiteit van de Amsterdamse School.

100 jaar de Dageraad

In de tentoonstelling wordt met historische objecten, foto’s en literatuur stil gestaan bij de oprichters van De Dageraad, wethouder Floor Wibaut en de dichter Herman Gorter. Ook is er aandacht voor de architectuur en de vele kunstwerken, zoals die van John Rädecker, Jan Heijens en Chris van der Hoef. Natuurlijk komt ook de politieke achtergrond van De Dageraad aan bod. Woningbouwcomplex ‘De Dageraad’ is 100 jaar geleden ontworpen. De uit het baksteen gehakte letters ‘juli 1918’ op het gebouw herinneren hier nog steeds aan. Het is dan ook een goed moment om aandacht te schenken aan de met dit gebouw verbonden sociale geschiedenis, de architecten en de kunstenaars van de Amsterdamse School.

Over Museum het Schip

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard en behoort tot de top van de de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich over heel Nederland uitspreidde.

Eigen Haard is nog altijd de trotse eigenaar van dit complex. In 2018 is de bijzondere restauratie met steun van de Getty Foundation afgerond.

De vaste expositie Verbeelde Idealen toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De uurlijkse rondleiding Rondje Schip geeft uitleg over de stijlkenmerken van het gebouw, een bezoek aan de krotwoning, het voormalig Postkantoor en de Museumwoning.

Contact

Museum het Schip

Oostzaanstraat 45

1013 WG Amsterdam

020 68 68 595

11:00 - 17:00


www.hetschip.nl

Beeld Header: Marcel Westhoff

Vergelijkbaar aanbod