U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
reserveer online een tijdslot
 bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
 alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
Vanaf 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 19 januari en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Museum Het Schip 

Museum Het Schip is gehuisvest in het fabelachtige woningblok ontworpen door architect Michel de Klerk en toont de diversiteit van de Amsterdamse School. 

 

Bruno Taut: De fantasie voorbij 

6 maart 2020 t/m 31 mei 2021

Dit jaar presenteert Amsterdamse School Museum Het Schip Bruno Taut: De fantasie voorbij. In de inspirerende tentoonstelling en een uitgebreid themaprogramma maakt de bezoeker kennis met de wondere, kleurrijke wereld van de creatieve en invloedrijke architect, stedenbouwkundige en totaalkunstenaar die woonde en werkte in Duitsland, Japan en Turkije en een bijzondere band had met Nederland. Vier wijken die hij ontwierp zijn nu UNESCO Werelderfgoed. 

Over Museum Het Schip 

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoninggebouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond Het Schip gaan heten. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich over heel Nederland verspreidde. 

Eigen Haard is nog altijd de trotse eigenaar van dit complex. In 2018 is de bijzondere restauratie aan Het Schip, met steun van de Getty Foundation afgerond. Het museum is gehuisvest in het voormalige schoolgebouw dat onderdeel is van Het Schip. De vaste expositie Verbeelde idealen toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De rondleiding Rondje Schip geeft uitleg over de stijlkenmerken van het gebouw, een bezoek aan de krotwoning, het voormalig postkantoor en de museumwoning. 

Contact

Museum Het Schip

Oostzaanstraat 45

1013 WG Amsterdam

0206868595

11:00 - 17:00 (dinsdag t/m zondag)


www.hetschip.nl

Beeld: Campagnebeeld “Bruno Taut: De Fantasie voorbij” - Museum Het Schip.

Vergelijkbaar aanbod