U bespaart€ 12,50
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Het Valkhof

Van een belangrijke verzameling Romeinse archeologie tot een collectie pop art: u ziet het in Museum het Valkhof.

Middeleeuws vernuft

11 oktober t/m 10 mei 2020

Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden kom je tegen in films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons? Ondervind dit in de tentoonstelling Middeleeuws vernuft met maar liefst  35 hands-on stations en talloze originele voorwerpen. Al deze objecten onthullen verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden en net zoals jij en ik op zoek zijn naar de beste en betere manieren van leven. Ontdek in Middeleeuws vernuft welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Zet een middeleeuwse bril op, verdedig je stad of bouw kastelen zoals wij die nu nog kennen. Ga te paard en doe mee aan een lansgevecht, smeed een zwaard of schiet met buskruit. Dans de blaren op je voeten in kleding volgens middeleeuwse mode.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over Museum het Valkhof

Op de plek waar ooit een Romeins legerkamp lag en keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu Museum Het Valkhof. Naast de archeologische verzameling kunt u ook een bijzondere collectie pop art bekijken, die voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken bestaat.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Contact

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59

6511 TB Nijmegen

024 360 88 05

11:00 - 17:00


www.museumhetvalkhof.nl

Beeld: Middeleeuws vernuft - een interactieve familietentoonstelling © Flip Franssen

Vergelijkbaar aanbod