U bespaart€ 9,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Museum Rotterdam opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam heeft twee vestigingen: één in het Timmerhuis en één aan de Coolhaven. In het Timmerhuis vertellen historische stukken en nieuw erfgoed het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers. In de tweede vestiging ontdekt u alles over de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van mei 1940.

Leeuwen op de Coolsingel - Ongelofelijke verhalen uit de oorlog

1 juni 2020 t/m 16 mei 2021

Vanaf de aanval op 10 mei 1940 tot aan de bevrijding vijf jaar later is Rotterdam het decor geweest van ontelbare verhalen. De sterkste verhalen hebben zelfs de proporties van echte stadsmythes aangenomen. Achteraf hebben historici zoveel mogelijk getracht de waarheid te achterhalen. Maar hoezeer het feitenmateriaal ook overtuigend mag lijken, het zijn juist de mythische verhalen die het best beklijfden. Omdat ze emotioneel zijn, persoonlijk en waarachtig. “Ik heb die leeuwen toch zeker zelf gezien op de Coolsingel en die Duitsers kwamen echt uit die Rijnaken!”. In de tentoonstelling Leeuwen op de Coolsingel sta je tussen de geblakerde resten van de oude, verwoeste stad. Daaromheen hebben vijf kunstenaars muurschilderingen gemaakt van ongelofelijke Rotterdamse oorlogsverhalen. Historische foto’s, films en objecten laten daarbij de oorsprong zien van deze verhalen.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over Museum Rotterdam

De kern van Museum Rotterdam is de collectie. Al meer dan honderd jaar verzamelt het museum veelzijdige Rotterdamse voorwerpen. De teller staat inmiddels op ruim honderdtienduizend collectiestukken. In het museum neemt een selectie bezoekers mee langs het verleden van de stad. Van ruim tienduizend jaar oude schedelfragmenten gevonden op de Maasvlakte tot historische gevelstenen die zijn gered uit het bombardement, van noeste balken uit de eerste dam in de Rotte tot de laatste high fashion van Rotterdamse modeontwerpers.

Contact

Museum Rotterdam

Rodezand 26

3011 AN Rotterdam


www.museumrotterdam.nl

Beeld: De Groote Schouwburg aan de Aert van Nesstraat na het bombardement van 14 mei 1940, collectie Stadsarchief Rotterdam, onbekende fotograaf.

Vergelijkbaar aanbod