U bespaart € 13,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot (voor uzelf en uw introducé) 
 bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
 alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op! 
Vanaf 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 19 januari en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij.   Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Museum Speelklok

Stap samen een wereld uit vervlogen tijden binnen en laat je meevoeren door de muziek van de magische instrumenten. Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. 

Straatbeeld

9 oktober 2020 t/m 9 mei 2021

Maak kennis met een enorme verscheidenheid aan orgelbeelden in de tentoonstelling Straatbeeld. Vanaf 9 oktober nemen zij u mee naar hun wereld vol kleur en verhalen. Hofdansers uit de pruikentijd, spannend geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog heel veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziek makend, door de straten van toen en nu.

 

Orgelbeelden zijn ambachtelijk en veelal kundig gemaakte producten van hún tijd die nog steeds veel aandacht trekken. Ze verwijzen naar vervlogen tijden, representeren een ideaalbeeld of de waan van de dag. Decennialang zwierven ze van orgel naar orgel, van straat naar straat. De straatmuziek en het straatbeeld zijn in de loop van de jaren veranderd. Maar, hoe is dat van invloed geweest op de orgelbeelden? Welkom in de wereld van de orgelbeelden!

Over Museum Speelklok

Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston, luister naar muziek van Mozart of Michael Jackson: de magische muziekinstrumenten in museum Speelklok staan bol van verhalen. De enthousiaste rondleiders vertellen in de Muzikale Tour klinkende verhalen over de collectie en brengen de muziekinstrumenten tot leven. Deze oude muziekmachines zijn hun magie nog lang niet zijn verloren.

Contact

Museum Speelklok

Steenweg 6

3511 JP Utrecht

030 231 27 89


www.museumspeelklok.nl

Beeld: Museum Speelklok - Fred Ernst

Vergelijkbaar aanbod