U bespaart€ 13,- per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op

Museum Speelklok opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Museum Speelklok

Stap samen een wereld uit vervlogen tijden binnen en laat u meevoeren door de muziek van de magische instrumenten. Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. 

In Museum Speelklok is een majestueuze wereld vol met goud en glamour voor je geopend in de Koninklijke Kamer. Deze semi-permanente tentoonstelling is een vast onderdeel van de Museum Expeditie.

De Koninklijke Kamer

De blinkende speelklokken en speeldozen die in de Koninklijke Kamer te zien zijn, werden door de allermachtigsten gebruikt om hun status en macht te benadrukken. Kijk naar de mooiste speelklokken doordrenkt van symboliek. Bewonder de kostbare materialen en de vernuftige techniek. Luister naar pareltjes van topcomponisten zoals Georg Friedrich Händel. De koninklijke connecties van deze instrumenten liegen er niet om: Marie Antoinette, Napoleon, Frederik de Grote, Maria Theresia en onze eigen familie Van Oranje hebben een link met deze topstukken.

Over Museum Speelklok

Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston, luister naar muziek van Mozart of Michael Jackson: de magische muziekinstrumenten in museum Speelklok staan bol van verhalen. De enthousiaste rondleiders vertellen in de Muzikale Tour klinkende verhalen over de collectie en brengen de muziekinstrumenten tot leven. Deze oude muziekmachines zijn hun magie nog lang niet zijn verloren.

Contact

Museum Speelklok

Steenweg 6

3511 JP Utrecht

030 231 27 89


www.museumspeelklok.nl

Beeld: Museum Speelklok - Fred Ernst

Vergelijkbaar aanbod