U bespaarttot € 26,- op de entree
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let op2 personen gratis-actie is geldig t/m 30 juni 2019
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Museum Speelklok

Stap samen een wereld uit vervlogen tijden binnen en laat u meevoeren door de muziek van de magische instrumenten. Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. 

Thuis in de Buurkerk - Duizend verhalen onder één dak

2 juni 2019 t/m 5 januari 2020

Vanaf 2 juni wordt er een rijke schat aan verhalen uit de geschiedenis van de Utrechtse Buurkerk, het huis van Museum Speelklok, blootgelegd. Al vanaf het jaar 1000 weet de gewone Utrechter heil bij haar te vinden. De Buurkerk lijkt onsterfelijk en krimpt en groeit, doorstaat branden, beschietingen en de reformatie. Liefkozend werd ze ‘ecclesia civilis’ genoemd, ofwel een kerk voor de buren. Tijd om haar in de schijnwerpers te zetten! Tijdens een bezoek aan Thuis in de Buurkerk, duizend jaar verhalen onder één dak ontdekt u de fascinerende geschiedenis van de kerk aan de hand van historische verhalen en objecten. Als rots in de Utrechtse branding is de Buurkerk op velen manieren ingezet. Zo verbond ze als verkeersader het noorden met het zuiden en diende zij als begraafplaats, trouwlocatie en als stal tijdens de Franse bezetting. Tevens is er in de Buurkerk gedemonstreerd tegen de Vietnamoorlog en er zijn distributiebonnen uitgedeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is de kerk het onderkomen van Museum Speelklok en bewondert het publiek er elk jaar weer bijzondere tentoonstellingen.

Over Museum Speelklok

Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston, luister naar muziek van Mozart of Michael Jackson: de magische muziekinstrumenten in museum Speelklok staan bol van verhalen. De enthousiaste rondleiders vertellen in de Muzikale Tour klinkende verhalen over de collectie en brengen de muziekinstrumenten tot leven. Deze oude muziekmachines zijn hun magie nog lang niet zijn verloren.

Contact

Museum Speelklok

Steenweg 6

3511 JP Utrecht

030 231 27 89


www.museumspeelklok.nl

Vergelijkbaar aanbod