U bespaart€ 15,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu hoeft niet in de rij te staan
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Nationaal Militair Museum

Ontdek de militaire geschiedenis van Nederland en de wereld van de krijgsmacht in dit indrukwekkende museum


Hij of ik - Een Canadees en een Duitser

14 februari 2020 t/m 21 september 2021

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In de tentoonstelling Hij of ik beleef je deze strijd door de ogen van twee militairen: een Canadees en een Duitser. Lopend langs levensechte diorama's beleef je hun verhaal, en hun emotie. Wie aan de bevrijding denkt, ziet al gauw beelden van feestende mensen voor zich, enthousiast zwaaiend met vlaggetjes. In Hij of ik belichten we echter juist de harde strijd die aan die feestelijkheden vooraf ging. Ontmoet de Canadees Léo Major en Duitser Hans Kürten. Wat is hun verhaal, hoe hebben zij de strijd beleefd, wat heeft het hen gekost en hoe kwamen ze eruit? Hun verhaal. Hun emoties. Hij of ik is rauw, persoonlijk en waargebeurd.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over het Nationaal Militair Museum

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Het geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken binnen en buiten. In 5 interactieve themaruimten beleef je het verhaal van de krijgsmacht. In het Arsenaal dwaal je vervolgens tussen tanks en vliegtuigen: maar liefst 20 hanger er aan het plafond.

Contact

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1

3768 MX Soest

085 003 6000

10:00 - 17:00


www.nmm.nl

Vergelijkbaar aanbod