U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opreserveer online een tijdslot
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden.

Rotterdam werkt

19 september 2020 t/m 17 januari 2021

Zolang de fotografie bestaat hebben fotografen Rotterdam in beeld gebracht. Zij gaven de stad haar gezicht. Na de succesvolle tentoonstelling Rotterdam in the Picture in 2015 presenteert het Nederlands Fotomuseum nu het vervolg: Rotterdam werkt. In deze tentoonstelling staat opdrachtfotografie in Rotterdam van 1860 tot nu centraal. Foto’s die gemaakt zijn in opdracht van bedrijven en overheidsdiensten. Rotterdam werkt neemt je mee door de ontwikkeling van de Rotterdamse havens en bedrijven die altijd gesloten waren voor buitenstaanders. Je ziet veel onbekende foto’s en filmbeelden van mensen, gebouwen, gebeurtenissen en het leven in de stad. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn ze voor even uit de collectie van hedendaagse fotografen en uit de verzamelingen van het Nederlands Fotomuseum, het Stadsarchief Rotterdam, de Koninklijke Verzamelingen en uit bedrijfsarchieven van o.a. Nationale-Nederlanden, Heineken en de Bijenkorf gehaald. Samen tonen ze een veranderende stad die altijd in beweging is en de ontwikkeling van de fotografie van 1860 tot nu.

Over het Nederlands Fotomuseum

Het Fotomuseum heeft ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen in het bezit. Dit zorgt voor een rijk en bijzonder overzicht van ruim 100 jaar aan Nederlandse fotogeschiedenis. Denk aan Ed van den Elsken, Aart Klein, Cas Oorthuys en Frits Rotgans.

Contact

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332

3072AR Rotterdam

+31 (0)10 203 04 05

di. - zo. 11.00 tot 17.00 uur


https://www.nederlandsfotomuseum.nl/

Beeld: Hajo Piebenga - Bouw Erasmusbrug, 1995 Construction of the Erasmus Bridge, 1995 Opdracht / Assignment: Stadsarchief Rotterdam / Rotterdam City Archives © Hajo Piebenga/Nederlands Fotomuseum.

Vergelijkbaar aanbod