U bespaart€ 4,50 per ticket
Op max.2 tickets per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
2 personen gratis-actie is geldig t/m 3 januari 2021
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op
Het Outsider Art Museum opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele informatie en openingstijden.

Outsider Art Museum

In het Outsider Art Museum ziet u ontwapenende, verrassende, niet gepolijste kunst van kunstenaars met een bijzondere achtergrond.

WOEST - Willem van Genk

19 september 2020 t/m 3 januari 2021

Outsider Art kunstenaars creëren hun werk volledig vrij van geldende kunstconventies en tonen een ongefilterde weerspiegeling van hun innerlijke wereld. Het Outsider Art Museum biedt deze intrigerende kunstenaars een podium en hoopt zo bij te dragen aan een onomkeerbare plek voor outsider art in de kunstgeschiedenis. Woest neemt je mee op een wilde rit door het fascinerende oeuvre van Nederlands bekendste Outsider-kunstenaar Willem van Genk. Een grote portie fantasie en realistische accuraatheid bepalen de setting. Duistere universums, luchtschepen, aanstormende treinen, mensenmassa’s en slogans bevolken zijn werken. Als ‘Conducteur van alle trolleybussen’ of ‘Koning der stations’ grijpt hij de macht die hij ontbeert. Met audiotour door curator Ans van Berkum en publicist Hugo Borst: “Hij is denk ik een van de grootste geheimen van dit land. Niet veel mensen weten dat Willem van Genk een van Nederlands grootste kunstenaars van de 20e eeuw is.”

Over Outsider Art Museum

In het Outsider Art Museum ziet u toonaangevende werken van nationale en internationale Outsider-kunstenaars. De makers zijn vaak mensen die maatschappelijk niet erg opvallen; ze zijn niet ‘besmet’ met de artistieke, culturele trends. U stapt een compleet nieuwe wereld binnen en wordt meegenomen in de wilde achtbaan van deze kunstenaars.

Contact

Outsider Art Museum

Amstel 51

1018EJ Amsterdam

023 5410 670


www.outsiderartmuseum.nl

Hermitage Amsterdam

Het Outsider Art Museum is gevestigd in de Hermitage in Amsterdam. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde maar ook over wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir.


Beeld: Collage van de Haat, 1975, mixed media, Stichting Willem van Genk, Outsider Art Museum.

Vergelijkbaar aanbod