U ontvangt30% korting
Op max.2 tickets per VIP-KAART
De korting geldtonline en aan de kassa
U bespaart€ 4,50 per ticket
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Outsider Art Museum

In het Outsider Art Museum ziet u ontwapenende, verrassende, niet gepolijste kunst van kunstenaars met een bijzondere achtergrond.

Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst

31 januari t/m 25 augustus 2019

Vlak na de Tweede Wereldoorlog begint de kunstenaar Jean Dubuffet zijn zoektocht naar nieuwe en spontane kunstwerken, ver weg van de gevestigde orde. Vanuit zijn overtuiging dat kunstenaars iets moeten creëren wat nog niet bestaat, bezoekt hij psychiatrische instellingen, gevangenissen en verzamelt hij kindertekeningen en volkskunst. Met de ruim 150 bijeen gebrachte kunstwerken choqueert Dubuffet de bestaande culturele elite in Parijs in 1949. De tentoonstelling Art Brut | Jean Dubuffets revolutie in de kunst presenteert een selectie van de door Dubuffet verzamelde werken en toont de invloed van het genre Art Brut op de schilderkunst in de 20e eeuw.

Over Outsider Art Museum

In het Outsider Art Museum ziet u toonaangevende werken van nationale en internationale Outsider-kunstenaars. De makers zijn vaak mensen die maatschappelijk niet erg opvallen; ze zijn niet ‘besmet’ met de artistieke, culturele trends. U stapt een compleet nieuwe wereld binnen en wordt meegenomen in de wilde achtbaan van deze kunstenaars.

Hermitage Amsterdam

Het Outsider Art Museum is gevestigd in de Hermitage in Amsterdam. In uiteenlopende tentoonstellingen leert u over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde maar ook over wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir.

Contact

Outsider Art Museum

Amstel 51

1018EJ Amsterdam

023 5410 670


www.outsiderartmuseum.nl

Beeld: Wolfli

Vergelijkbaar aanbod