U bespaart€ 20,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opkinderen t/m 18 jaar altijd gratis toegang
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Thuisblijftips van het Rijksmuseum

Op het YouTube-kanaal RijksCreative worden aan de hand van kunstwerken technieken van de grote meesters als Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en Appel uitgelegd. Leer hoe je met waterverf stillevens maakt, hoe landschappen tot leven komen en hoe Van Gogh zijn zelfportretten schilderde. Geen verf in huis? Zelfs dat is geen probleem: er is ook een lesje zelf verf maken. Bekijk alle tips hier.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam vertelt met 8.000 objecten in tachtig zalen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis en kunst.

Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

14 februari t/m 13 september 2020

Een nieuwe generatie ambitieuze kunstenaars aangevoerd door de briljante schilder Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudde in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok. Theatrale kunst met drama, dynamiek en bravura. Een kunst waarbij schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur innig samenwerkten. Een revolutie in de westerse kunst, die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet. Meer dan zeventig meesterwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten zijn te zien op de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome. De schilderijen en beeldhouwwerken zijn afkomstig uit internationale musea en uit particuliere collecties.

De VIP-KAART is voor alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Heeft u deze (nog) niet ontvangen of bent u 'm kwijt? Vraag dan gratis een nieuwe kaart aan.

Over het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum biedt u een internationaal en veelzijdig aanbod. Van Van Gogh, Karel Appel, Jozef Israëls, George Hendrik Breitner, Johannes Vermeer tot publiekstrekker en middelpunt ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt. In dit adembenemende gebouw met verrassende inrichting wordt jong en oud meegenomen langs schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid.

Contact

Rijksmuseum

Museumstraat 1

1071 XX Amsterdam

020 - 674 70 00

09:00 - 17:00


www.rijksmuseum.nl

Beeld: Caravaggio, De kroning van Thomas, 1602-1604, Kunsthistorisches Museum, Wenen.

Vergelijkbaar aanbod