U bespaart€ 20,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opkinderen t/m 18 jaar altijd gratis toegang
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam vertelt met 8.000 objecten in tachtig zalen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis en kunst. Zie deze zomer de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt en de speciale beeldententoonstelling van Louise Bourgeois in de tuinen. 

Rembrandt-Velázquez. Nederlandse & Spaanse meesters

11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020

De zeventiende eeuw wordt gekenmerkt door oorlog en politieke spanningen tussen Nederland en Spanje. Desondanks maken beide landen een periode van uitzonderlijke artistieke bloei door die zijn climax bereikte met de opkomst van twee van de grootste schilders aller tijden, Rembrandt Harmensz van Rijn (1606-1669) en Diego Rodríguez de Silva y Velázquez (1599-1660). Rembrandt en Velázquez, Zurbarán, Frans Hals, Murillo, Vermeer en de anderen hebben elkaar nooit gekend en wisten zo goed als zeker niets van elkaar. Toch waren er duidelijke overeenkomsten. Zo stond de schilderkunst in de 17de eeuw in beide landen in hoog aanzien waarbij religie en realisme de hoogste doelen waren. In de tentoonstelling worden ruim zestig schilderijen van de Spaanse en Nederlandse meesters in paren getoond, wat op de eerste plaats tot verrassende visuele dialogen leidt. Daarnaast laten de confrontaties opvallende overeenkomsten zien wat betreft thema’s als geloof, rijkdom, macht en liefde.

Over het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum biedt u een internationaal en veelzijdig aanbod. Van Van Gogh, Karel Appel, Jozef Israëls, George Hendrik Breitner, Johannes Vermeer tot publiekstrekker en middelpunt ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt. In dit adembenemende gebouw met verrassende inrichting wordt jong en oud meegenomen langs schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid.

Contact

Rijksmuseum

Museumstraat 1

1071 XX Amsterdam

020 - 674 70 00

09:00 - 17:00


www.rijksmuseum.nl

Het Jaar van Rembrandt in het Rijksmuseum

Ter gelegenheid van het 350ste sterfjaar van Rembrandt presenteert het Rijksmuseum verschillende Rembrandt-tentoonstellingen en tientallen evenementen in het teken van de wereldbekende kunstenaar. Vanaf juli geeft het museum een uniek kijkje tijdens de restauratie van de Nachtwacht en start de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. In het najaar schitteren topstukken van Nederlandse en Spaanse meesters in de expositie Rembrandt-Velázquez in de Philipsvleugel van het museum.


Beeld: De bedreigde zwaan, Jan Asselijn, ca. 1650. Dit schilderij wordt getoond in een paar met het werk van De heilige Serapion van Francisco de Zurbarán.

Vergelijkbaar aanbod