U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let opde 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december 2020
reserveer online een tijdslot
bij binnenkomst worden uw starttijd en VIP-KAART gescand
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!

Bezoek alleen een museum bij u in de buurt, om onnodige reisbewegingen te voorkomen. De 2 personen gratis-actie is alleen geldig t/m 18 december. Gaat u in een andere periode naar dit museum? Dan geldt: gratis toegang voor 1 persoon per VIP-KAART.


In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Zoals u misschien weet, is het aantal plekken per tijdslot beperkt, omdat musea per dag slechts een maximum aantal bezoekers kunnen verwelkomen. Reserveer daarom alleen als u zeker weet dat u gebruik maak van uw ticket. Zo voorkomt u dat het museum lege plekken overhoudt, terwijl hier wel voor gereserveerd is.

 

Kunt u onverhoopt toch niet op het gereserveerde tijdslot? Neem dan telefonisch contact op met het museum.

Rijksmuseum Twenthe

In dit bijzondere kunstmuseum is de meest rijke collectie van Oost-Nederland te vinden. Rijksmuseum Twenthe positioneert zichzelf als het museum van de verbeelding en presenteert het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende thema's en kunstwerken.

Aldo van den Broek - In every dream home a heartache

29 september 2020 t/m 10 januari 2021

Bij Aldo van den Broek (1985) lopen leven en kunst naadloos in elkaar over. Zijn avontuurlijke en bij vlagen nogal chaotische bestaan vindt zijn directe weerslag in zijn schilderijen en sculpturen. Het zijn rauwe werken, vaak gemaakt van op straat gevonden materialen als karton, pizzadozen en kauwgompakjes. De werken van Aldo volgen het spoor van de vele plekken waar hij is geweest. Berlijn, Tbilisi, Siberië, Amsterdam, Tokio. Rusteloos op zoek naar iets wat er niet is. Aldo gaat in zijn werk donkere stemmingen niet uit de weg. Evenmin als hij het beeld bestrijdt van de romantische kunstenaar die zijn inspiratie vindt in het lijden en het onbestemde. Associaties met thema’s als weggaan, verdwijnen, verlies, dood maar ook hartstocht dringen zich op bij het zien van zijn vele portretten en schilderijen van onbestemde architecturale ruimtes.

Over Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is hét kunstmuseum met de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. De Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek is grondlegger van het museum, dat in 1930 aan de Lasondersingel in Enschede werd geopend. Rijksmuseum Twenthe heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Contact

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129 131

7514 BP Enschede

053 2012000

11:00 - 17:00


www.rijksmuseumtwenthe.nl

Beeld: Heleen Haijtema

Vergelijkbaar aanbod