U bespaart€ 15,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient online een tijdslot te reserveren
alleen op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Het Rijksmuseum Twenthe opent de deuren op 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Rijksmuseum Twenthe

In dit bijzondere kunstmuseum is de meest rijke collectie van Oost-Nederland te vinden. Rijksmuseum Twenthe positioneert zichzelf als het museum van de verbeelding en presenteert het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende thema's en kunstwerken.

Picasso & Matisse. Beauty is a line

1 februari t/m 13 september 2020

In samenwerking met Kunstmuseum Pablo Picasso te Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe werken van Picasso en Matisse, in een dubbeltentoonstelling over de lijn in de beeldende kunst. Aan de hand van werken uit het grafische oeuvre van deze giganten van de moderne kunst, en vele andere werken van onder meer Toorop, Kirchner en Van Heemskerck, bestudeert het museum de lijn als het fundament van de moderne kunst.Als grootmeesters van de moderne kunst, beheersten Pablo Picasso en Henri Matisse als geen ander de kunst van de lijn. Want de lijn is het ultieme gereedschap voor de moderne kunstenaar aan het begin van de 20ste eeuw, wanneer kunst steeds meer om interpretatie, expressie en vorm ging draaien. Lijnen geven betekenis aan vormen; lijnen hebben zoveel zeggingskracht, dat met een simpele pennenstreek een herkenbaar gezicht, figuur of object op papier kan worden gezet; lijnen scheiden hoofdzaak van bijzaak, kleden uit, tot alleen de essentie overblijft. Geholpen door onze verbeelding, is de lijn de taal van de moderne kunst.

Over Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is hét kunstmuseum met de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. De Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek is grondlegger van het museum, dat in 1930 aan de Lasondersingel in Enschede werd geopend. Rijksmuseum Twenthe heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Contact

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129 131

7514 BP Enschede

053 2012000

11:00 - 17:00


www.rijksmuseumtwenthe.nl

Beeld: Henri Matisse, Het paard, de ruiter en de clown, plaat V, uit het geïllustreerde boek Jazz, 1947, Kunstmuseum Pablo Picasso Münster. (Foto: Succession Henri Matisse co Pictoright Amsterdam 2019).

Vergelijkbaar aanbod