U bespaart€ 15,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Overige infoalleen op vertoon van uw VIP-KAART

Rijksmuseum Twenthe

In dit bijzondere kunstmuseum is de meest rijke collectie van Oost-Nederland te vinden. Rijksmuseum Twenthe positioneert zichzelf als het museum van de verbeelding en presenteert het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende thema's en kunstwerken.

Tischbein en de ontdekking van het gevoel

7 september t/m 19 januari 2020

Maak kennis met een van de pioniers van de Romantiek! Hoewel Johann Friedrich August Tischbein niet meteen in elk lijstje van bekende schilders voorkomt, werd hij wel gezien als een van de beste portretschilders uit zijn tijd. Tischbein wist met zijn portretten de ideeën over gevoel, eenvoud en het natuurlijke in de tweede helft van de 18e eeuw nauwkeurig vast te leggen. In zijn werk maken we op een laagdrempelige manier kennis met de geportretteerden. Vaak zijn de houdingen van de modellen losjes en begeven zij zich in natuurlijke of huiselijke omgevingen. In nauwe samenwerking met Paleis het Loo en de Gemäldegalerie Alte Meister presenteert het Rijksmuseum Twenthe voor de eerste keer in ruim dertig jaar een ode aan het werk van Friedrich Tischbein.

Over Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is hét kunstmuseum met de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. De Twentse textielbaron Jan Bernard van Heek is grondlegger van het museum, dat in 1930 aan de Lasondersingel in Enschede werd geopend. Rijksmuseum Twenthe heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Contact

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129 131

7514 BP Enschede

053 2012000

11:00 - 17:00


www.rijksmuseumtwenthe.nl

Beeld: J.F.A. Tischbein, Anne Pauline Dufour-Feronce met haar zoon Jean Marc Albert, 1802, Museumslandschaft Hessen Kassel, Gemäldegalerie Alte Meister.

Vergelijkbaar aanbod