U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opu dient een tijdslot te reserveren 
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
Let op
Het Rijksmuseum van Oudheden opent de deuren vanaf 1 juni. In verband met de coronamaatregelen dient u online een tijdslot te reserveren. Momenteel kunt u een bezoek reserveren via 071 5163 163 (ma t/m vr, 9-17 uur) of info@rmo.nl. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland.

Romeinen langs de Rijn

1 juni 2020 t/m 21 februari 2021

Zo’n tweeduizend jaar geleden waren de Romeinen de baas in het zuiden van Nederland. De Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. In de familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn ontdekt jong en oud hoe het leven langs de grensrivier er in die tijd uitzag.Wie denkt dat langs de Rijn alleen soldaten in forten woonden, heeft het mis. Ook de gezinnen van de soldaten woonden in de forten en de dorpjes eromheen: vrouwen, kinderen en bedienden. Bovendien waren hier handelaren te vinden, en ambachtslieden die zaken deden met het leger. In de tentoonstelling verken je het leven van alledag langs de grens. Je ziet en hoort verhalen over soldaten en families, bouw- en kookkunsten, spellen en vermaak, verbroedering en ruzies. Ook voor kinderen is er veel te doen en te ontdekken, met spellen door de hele tentoonstelling en een doe-boekje vol opdrachten en hersenkrakers.

Over het Rijksmuseum van Oudheden

De oudheid komt in dit museum tot leven met zo'n 180.000 objecten! Leer over oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. De Egyptische collectie, met de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel, behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

Contact

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28

2311 EW Leiden

071 516 31 63

10:00 - 17:00


www.rmo.nl

Beeld: Campagnebeeld Tentoonstelling Romeinen langs de Rijn

Vergelijkbaar aanbod