U bespaart€ 12,50 per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool.


DepARTment Store - 75 jaar beeldende kunst in Heerlen

13 oktober t/m 15 maart 2020

Tijdens de tentoonstelling depARTment STORE wordt de oude functie van SCHUNCK als warenhuis gecombineerd met de bijzondere collectie. Deze collectietentoonstelling toont een dwarsdoorsnede van 75 jaar verzamelen. Ingedeeld in vier thema’s rondom kunsthistorische genres toont het museum ensembles van kunstwerken die sinds de jaren ’50 zijn aangekocht.Verwijzend naar de geschiedenis van het Glaspaleis als voormalig warenhuis wordt een reeks van ‘multiples’ verkocht. Deze zijn speciaal voor SCHUNCK gemaakt door een selectie van collectiekunstenaars. De multiples worden vervaardigd in een oplage van 25 stuks, waarvan één wordt toegevoegd aan de collectie. Als onderdeel van de tentoonstelling tovert Christie van der Haak de buitenvitrine van SCHUNCK om in een visueel overweldigende installatie die bestaat uit van der Haak’s kenmerkende felgekleurde patronen, schilderijen en wandkleden. De presentatie vindt plaats in een winkelconcept waarin de bezoeker niet alleen kan kijken, maar ook voor deze gelegenheid speciaal gemaakte multiples (kunstwerken in oplage) kan kopen.

Over SCHUNCK

Het SCHUNCK Glaspaleis aan de Bongerd in Heerlen is een culturele instelling met een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een architectuurinstituut, een bibliotheek en een muziek- en dansschool. Het modernistische Glaspaleis staat als iconisch erfgoed op de lijst van 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en wordt in één adem genoemd met de belangrijkste monumenten van het Nieuwe Bouwen, zoals het Rietveld Schröderhuis en de Van Nellefabriek. Het museum toont wisselende exposities én bezit een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse Nederlandse schilderkunst en deelcollectie Aad de Haas.

Contact

SCHUNCK

Bongerd 18

6411 JM Heerlen

045 577 2200

09:00 - 20:00


www.schunck.nl

Beeld: Pascal Moors

Vergelijkbaar aanbod