U bespaart€ 17,- per ticket
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen geldig aan de kassa van het museum
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Singer Laren

Museum Singer Laren herbergt een verrassende en brede verzameling van internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950.

Spiegel van de Ziel - Toorop tot Mondriaan

14 januari t/m 30 augustus 2020

Wie denkt aan de Nederlandse kunst voor 1900, komt vaak uit bij George Hendrik Breitner en Isaac Israels. Schilders die, in tegenstelling tot hun leermeesters, kiezen voor een realistische weergave van het leven op het platteland of het drukke leven in de groeiende steden. Gelijktijdig en als reactie op de oppervlakkigheid van het moderne leven en de materiële welvaart, richt een aantal kunstenaars zich op de intimiteit van de binnenwereld met thema’s als de besloten tuin, het interieur, het stilleven en de geesteswereld van de kunstenaar. Bekende kunstenaars als Jan Toorop, Johan Thorn Prikker, Vincent van Gogh, Matthijs Maris, Willem Witsen en Piet Mondriaan gunnen de kijker een blik in hun diepere zelf; ze richten de blik naar binnen op zoek naar spiritualiteit.

Over Singer Laren

In 1901 kwam het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer naar kunstenaarskolonie Laren. De villa die ze daar lieten bouwen werd de basis voor het latere Singer Laren Museum. De verzameling van het paar werd na het overlijden van William tentoongesteld in hun villa, waarna er een concertzaal en museumvleugel aan werd toegevoegd. In 1956 opende Singer Laren haar deuren.

Contact

Singer Laren

Oude Drift 1

1251 BS Laren

035 539 39 39

11:00 - 17:00


www.singerlaren.nl

Beeld: Jan Toorop, Portret van Marie Jeannette de Lange, 1900, collectie Rijksmuseum.

Vergelijkbaar aanbod