U ontvangt€ 2,- korting
Op max.1 ticket per VIP-KAART
Let optoegangsprijs is inclusief audiotour
gesloten op zondag
alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART
In de langste kerk van Nederland zijn maar liefst 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen uit de 16de eeuw te bewonderen.

Sint-Jan

In de langste kerk van Nederland zijn maar liefst 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen uit de 16de eeuw te bewonderen. Stap terug in de tijd en laat je betoveren door een levendig spel van kleuren, licht en indrukwekkende architectuur.

Exclusief voor deelnemers

Met uw VIP-KAART ontvangt u een gratis audiotour of krijgt u korting tijdens een bezoek aan alle locaties van Het Grootste Museum van Nederland. Ontdek de hoogtepunten en laat u meevoeren door de tour die de geschiedenis van de kerk aan het licht brengt.

Over de Sint-Jan in Gouda

De start van de bouw van deze gotische kruiskerk ging volgens de boeken al van start in 1278, maar de Sint-Jan werd in de 15de en 16de eeuw meerdere malen herbouwd en verbouwd. Van de 72 gebrandschilderde ramen dateren er maar liefst 61 uit de tijd tussen 1530 en 1603. De Goudse Glazen zijn gecreëerd in een rumoerige tijd waarin het volk in opstand kwam tegen de koning van Spanje. De tijd van de Renaissance en de Reformatie hebben duidelijke sporen achter gelaten in de bijzondere kruisbasiliek, want er zijn allerlei verschillende architectonische invloeden te detecteren. Stap terug in de tijd en spot zowel Filips II van Spanje als Willem van Oranje in dit indrukwekkende bouwwerk.

Contact

Sint-Jan Gouda

Achter de Kerk 2

2801 JX Gouda

0182 512 684

09:00 - 17:00


www.sintjan.com

Raadpleeg de website van Het Grootste Museum van Nederland voor de openingstijden van de Sint-Jan in Gouda.

Vergelijkbaar aanbod